Революция в здравето на ставите

Платена публикация

vitagold
Снимка: Vitagold

Костите представляват изключително здрави и солидни образувания, които служат като стабилна основа за поддържане на останалите части от тялото. Ако тялото, обаче, се състоеше само от една здрава кост, движението би било невъзможно. Поради тази причина природата е измислила едно много просто решение – разделила е човешкия скелет на множество и различни по големина и форма кости и е създала ставите, които служат като връзка между тях и позволяват извършването на движения в различни посоки. Ставите изпълняват изключително важна роля в организма и заради това е от особено значение редовната и правилна грижа за тяхното здраве.

Ставите много често са подложени на силен натиск и напрежение – било то при извършване на нормалните ни ежедневни задължения, при практикуването на някакъв спорт или просто при една обикновена разходка в парка. Тежестта на тялото, свръхмерното натоварване, неправилното извършване на някои движения, изкълчването и навяхването...опасностите за тяхното здраве и нормално функциониране дебнат от всякъде.

Всяка става е изградена от краищата на двете свързващи се кости, които краища са покрити от специален вид съединителна тъкан, наречена хрущял. Пространството около двете свързващи се кости е ограничено от мембрана, а в образуваното от мембраната пространство се намира определено количество течност, наречена синовиална течност. Основната ѝ функция е свързана с ограничение в триенето между хрущялите при движение, с което се намалява степента на тяхното износване и увреждане.

Хрущялът е относително здрава тъкан и багодарение на своята гладка повърхност, ограничава триенето при движение и играе ролята на „възглавница” при поемане на тежестта на тялото при придвижване. Ставният хрущял, за разлика от останалите тъкани, няма кръвоносни съдове и поради тази причина възстановяването му след увреждане отнема по-продължителен период от време. Поради тази причина и тук е валидно правилото, че профилактиката е най-доброто лечение!

С напредване на възрастта, в организма на човека настъпват промени, които оказват влияние на различните му структури. Ставите също не са изключение от тази закономерност. Ставните хрущяли започват да изтъняват, настъпват промени в тяхната структура, което с течение на времето ги прави по-малко устойчиви и по-податливи на различни травматични увреждания. Нарушаването на гладката повърхност води след себе си и до нарушаване в процеса на триене на ставните повърхности, което от своя страна оказва затруднения в придвижването, става причина за възникване на болка при движение, а също така задълбочаването на този процес би могъл да доведе и до възпалително заболяване на ставите /остеоартрит/. Като допълнение на това, ставите стават по-сковани поради настъпващите промени в съединителната тъкан, изграждаща лигаментите и сухожилията, която тъкан става по-твърда и по-крехка.

От особено важно значение за структурата на ставния хрущял е един протеин, който се среща в изобилие в човешкото тяло. Той се нарича колаген, и освен че изпълнява важна роля в ставите, също така участва и в изграждането на голяма част от кожата, косата, ноктите, кръвоносните съдове и пр.

Колагенът представлява комбинация от различни аминокиселини, като в най-голямо количество са пролин и глицин. Те се срещат във всички съединителни тъкани и в жизненоважни органи в човешкото тяло. Към момента са идентифицирани 28 вида колаген. Човешкото тяло може да синтезира по естествен начин протеина, но с напредване на възрастта настъпва забавяне на този процес. Поради тази причина е необходимо увеличаване на съдържанието на протеина в организма чрез добавянето му отвън.

Колагеновите пептиди представляват къси протеинови градивни елементи, получени след хидролизата на естествения колаген. Колагеновите пептиди имат предимството да бъдат изключително бързо усвояеми, като степента на тяхната усвояемост може да достигне почти 100%, което е причина за високата им бионаличност след прием. Те не причиняват алергии и са лесно смилаеми. Използването на хидролизиран колаген като добавка при грижата за ставите допринася за постигането на бърз и качествен ефект, който може да подобри в голяма степен качеството на живот.

Изборът на колаген не е никак лесна задача. Съществуват редица варианти, които могат да бъдат закупени. Но както в много други случаи, така и тук, малките детайли правят голямото предимство!

Vitagold COLLАGEN COMPLEX ACTIVE THERAPY  е висококачествен продукт, произведен в Германия, разработен със специална насоченост към здравето на ставите. Използваните във Vitagold COLLАGEN COMPLEX ACTIVE THERAPY патентовани биоактивни колагенови пептиди, получени при специална двуфазова хидролиза, оказват благоприятен ефект за здравето на ставите и подпомагат свободното движение.

В резултат от двуфазовата хидролиза, биоактивните колагенови пептиди се отличават с висока физиологична функционалност. Те действат стимулиращо върху клетките, които участват в биосинтеза на колаген. Осигуряват необходимите аминокиселини, като структурни единици (изграждащи блокове) и подсигуряват нормалния синтез на извънклетъчния (матриксен) протеин, който е важен за здравината и еластичността на хрущялните тъкани.

В състава на биоактивните колагенови пептиди влизат важни аминокиселини, които участват в изграждането и на други типове колаген, специфични за човешките органи.  Биоактивните колагенови пептиди са иновативна съставка, която подпомага ставния хрущял. Те са с доказано действие в подкрепа на ставния хрущял, посредством стимулация на хрущялните клетките и засилване метаболизма на хрущялната тъкан, което води до намаляване на дискомфорта в ставите и прави движенията по-гладки и гъвкави.

Биоактивните колагенови пептиди в състава на Vitagold COLLАGEN COMPLEX ACTIVE THERAPY са с клинично доказана ефективност.

Vitagold COLLАGEN COMPLEX ACTIVE THERAPY е изключително подходящ за хора с активен начин на живот, възрастни хора или такива с наднормено тегло.

Vitagold COLLАGEN COMPLEX ACTIVE THERAPY притежава редица предимства, които го превръщат в подходящия продукт, а именно:

  • Съдържа патентовани, биоактивни колагенови пептиди
  • Стимулира хрущялните клетки
  • Засилва метаболизма на хрущялната тъкан
  • Намалява дискомфорта в ставите
  • Подпомага движението
  • Без мирис и вкус
  • Отлична разтворимост
  • Произведен в Германия

Vitagold COLLАGEN COMPLEX ACTIVE THERAPY е наличен в аптечната мрежа под формата на сашета за еднократна употреба. Опаковката Vitagold COLLАGEN COMPLEX ACTIVE THERAPY съдържа 10 сашета, като препоръчителният дневен прием е по 1 саше.

За постигане на оптимални резултати от приложението на Vitagold COLLАGEN COMPLEX ACTIVE THERAPY е необходимо неговият прием да бъде непрекъснат в продължение на 3 месеца.

Vitagold COLLАGEN COMPLEX ACTIVE THERAPY не е просто поредния вариант за здрави стави и движение. Той е иновативен продукт, специално предназначен за постигането на бърз и видим резултат в борбата с този проблем.

Vitagold COLLАGEN COMPLEX ACTIVE THERAPY – МАЛКИТЕ ДЕТАЙЛИ ПРАВЯТ ГОЛЯМАТА РАЗЛИКА!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти