"Приказки без край" и Дядо Коледа зарадваха малките пациенти в СБАЛ по детски болести

Платена публикация

"Приказки без край" и Дядо Коледа зарадваха малките пациенти в СБАЛ по детски болести
Снимка: netinfo

На 13 декември Специализираната болница за активно лечение по детски болести в София се проведе акция „Коледна магия“. Тя бе организирана в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край“. Целта на събитието бе да се създаде коледно настроение сред болните деца, техните родители, медицинския и немедицинския персонал на лечебното заведение.

В цялата болница бе създадена празнична атмосфера с много украса и коледни шапки за всички. Маговете от Quick Hands Project допълниха магията със специално представление за децата.

За празничното настроение се погрижиха актьорът и художествен управител на Парк „Боби и Кели“ Енчо Данаилов – Бате Енчо, както и аниматори на детския център, преобразени като Дядо Коледа, Снежанка и маскотите Боби и Кели.

Накрая децата, техните родители и гостите на празненството закичиха заедно коледна елха, а Дядо Коледа зарадва малките пациенти с подаръци.

Националната инициатива „Приказки без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. от ГлаксоСмитКлайн и Панадол Бебе, с подкрепата на Българска педиатрична асоциация. Целта ѝ е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

Снимка: netinfo

СБАЛ по детски болести е първото лечебно заведение, в което стартира програмата преди 4 години. Към днешна дата аниматорите на „Приказки без край“ посещават регулярно детските отделения на 14 болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе. За целия период те са реализирали общо 2681 посещения и са върнали усмивките на около 11 000 деца. Само в СБАЛ по детски болести са реализирани 235 посещения и са обхванати над 1300 малки пациенти.

Повече за инициативата „Приказки без край“ може да се намери във „Фейсбук“, където аниматорската програма има над 24 600 последователи - www.facebook.com/prikazkiBezKray.

Снимка: netinfo

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти