Предпразнично предизвикателство: Как да влезем и останем във форма след Нова година

Платена публикация

Предпразнично предизвикателство: Как да влезем и останем във форма след Нова година
Снимка: netinfo

Последният месец на годината е осеян с всякакви чудни дни: студентски празници, коледни балове, Никулден, Коледа и Нова година. За съжаление декември е и месецът, в който повечето хора трупат най-много килограми. През зимата обичайно се движим по-малко и хапваме повече и по-плътна храна, а празниците допринасят често за още повече злоупотреби.

Почти всеки ден от декември е свързан с празнуване, излизане и честване. Покрай коледното пазаруване на подаръци, дамите, но и господата са ангажирани и с избора и купуването на подходящи тоалети за празничните вечери. Цялото това суетене почти непременно е свързано и с желание да се покажем в целия си блясък, в най-добрата си форма, което на фона на системното празнично преяждане, общо взето е трудна задача.

Ето защо, скъпи приятели, в оставащите десетина дни до новата година отправям към вас предизвикателство! Хвърлям ръкавицата и ви призовавам да се възползвате от суетата покрай коледно-новогодишните празници, за да се погрижите за своята блестяща форма, и вместо с няколко килограма “плюс”, да заблестите в най-добрата си форма още през януари. Никак не харесвам думата “диета”, защото смятам, че здравословното хранене всъщност трябва да бъде начин на живот, но понякога наистина се налага да вземем по-драстични мерки, които ако са достатъчно добре премерени, обосновани и приложени с мисъл, могат да бъдат чудесен старт или рестарт за вашия мечтан силует.

Протеиновите шейкове се възприемат като едно бързо решение за тези, които искат да са слаби и здрави, но нямат време да си приготвят здравословна храна всеки ден. Много от моите пациенти на високопоставени работни позиции, изложени на висок стрес, дължат перфектната си фигура именно на подобни продукти. Но какви са предимствата на протеиновия шейк, какво точно съдържа като съставки и най-важното – как ще ви помогне да отслабнете?

Снимка: netinfo

Един такъв шейк съдържа прахообразна форма на протеина, като соя или суроватка, която е вторичен продукт при производството на сирене и друг млечен продукт. Към тези съставки се добавят различни суперхрани, минерали, аминокиселини, фибри, аромати и когато се смесят с вода или мляко се превръщат в познатия и вкусен шейк. Препоръчителните дози са различни, но обикновено става въпрос за около 20 грама протеин. Приемането на протеини в комбинация с редовни тренировки са широко приет начин за трупане на мускулна маса. Според изследванията, протеиновите шейкове и въобще по-високият прием на протеини за сметка на въглехидрати, също така потиска отделянето на хормона грелин, който е отговорен за чувството на глад. Така успешно се потиска апетита. Подобни проучвания и изследвания усилено налагат тези шейкове на пазара като продукт за масите, а не както беше до преди няколко години – само за фитнес маниаци.

От известно време на българския пазар можем да намерим специални научно разработени комплекти с протеинови шейкове и добавки за здравословно и ефективно отслабване. Заедно с шейковете в комплектите ще откриете пробиотични комплекси, алкализиращи добавки и дрениращи чайове - все суплементи, изключително важни за една здравословна редукция на мазнините.

Такива са продуктите Figuactiv на немската компания LR Health & Beauty. Споменавам ги без да се двоумя, тъй като от известно време ги прилагам на някои от моите пациенти и резултатите са налице. Освен това, отслабващите се чувстват мотивирани през цялото време, а това е изключително важен психологически момент при всяка една “диета”.

Снимка: netinfo

Лекотата на изпълнение на програмата е друг важен фактор. Съществува една световна несправедливост, с която модерният човек още не умее да се справя: напълняването е лесно и вкусно като двойна порция чийзкейк с боровинки, а отслабването изисква сложни калкулации, потене и доста време. Режимите за отслабване могат да бъдат ужасяващо сложни, особено ако на някой му се налага да се отърве от повече килограми. Точно това е променено при тази диетична концепция. Правилата тук са максимално опростени, няма борене на калории, грамажи и готвене, тъй като практически по всяко време и на всяко място могат да се открият подходящи готови храни.

И разбира се, когато празниците отминат, нека не забравяме, че тялото се нуждае от постоянни грижи. Ако покрай Коледа и Нова година не успеете да влезете във форма, но новогодишните ви резолюции включват дългосрочно отслабване, специално разработената програма 28 Days Body Mission на LR Health & Beauty е перфектното решение за началото на януари. Освен шейкове, супи и блокчета, в нея ще намерите допълнителни продукти, които подпомагат изгарянето на мазнини, както и приложение за смартфон със съвети и мотивационна подкрепа.

Автор: д-р Райна Стоянова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти