Пребори пролетната умора! 7 съвета за здравословен сън

Платена публикация

Пребори пролетната умора! 7 съвета за здравословен сън
Снимка: Dormeo

 Често ти е трудно да заспиш? Събуждаш се често през нощта? Обръщаш се и се въртиш в леглото? Сутрин се събуждаш уморен?

Ако отговориш с „да“ на някой от горните въпроси, навярно сънят ти не е достатъчно пълноценен, което пречи на твоята продуктивност през деня, а в бъдеще може да доведе и до здравословно проблеми.

Не подценявай важността на пълноценния сън, защото той лекува стреса, подсилва имунната система и твоят организъм има нужда от него. Подготвили сме ти няколко трика за добър сън:

#1: Отпусни се
Човешкото тяло има нужда да разпусне преди да може да заспи дълбоко и спокойно. Затова вечер, преди да си легнеш, е необходимо да се отпуснеш и да помогнеш на тялото си да получи заслужената почивка. Опитай йога или медитация или просто се настани удобно и релаксирай.

#2: Чети книга
Ако мислите ти са натоварени и не можеш да се отпуснеш, явно се нуждаеш от малко разсейване. Четенето е най-добрата дейност, за да освободиш мислите си с нещо, ако не ти се спи. Избери си интересна книга и потъни в нейния вълшебен свят. А скоро след това ще попаднеш и в страната на сънищата!

#3: Внимавай с храната и напитките
Да изядеш голяма порция калорично ястие преди да си легнеш, може да навреди много на качеството на твоя сън. Организмът ти се натоварва от храносмилането, което му пречи да се отпусне напълно. Същото се отнася и за алкохола, който може да направи съня ти по-неспокоен. Истина е, че той може да ти помогне да заспиш, но организмът се дехидратира и често се събуждаш. Друго правило е да се въздържаш от консумацията на кафе следобед.

#4: Не пуши
Имаш навика да изпушиш една цигара, преди да си легнеш? Пушенето те успокоява и ти помага да заспиш? Това съвсем не е така. Цигарите съдържат никотин, а той е стимулант, който те държи буден.

#5: Тествай дали спиш на правилния матрак за теб
Помисли дали матракът, на който спиш ти е наистина удобен? Установи какви са твоите предпочитания. Някои хора предпочитат да спят на мек матрак, други се отпускат по-добре върху твърд матрак.

За да разбереш кой матрак е подходящ за теб, може да се възползваш от 30-те дни тест период при покупка на матрак, които от Дормео България ти даваме. А най-хубавото е, че ще спестиш време и пари, защото и доставката е безплатна!

Само сега, ако вземеш матрак Дормео и получаваш подарък спален комплект Натура!

#6: Свежият въздух
Ако тялото ти получава достатъчно чист въздух, то ще е отпуснато и готово за хубав сън. Отвори прозорците на стаята си преди да си легнеш, за да може да влезе свеж въздух.

#7: Температурата
Друго важно нещо е температурата, която поддържа твоят матрак. Ако често ти е студено или прекален топло, това пречи на дълбокия сън.

Ето ти идея как да обновиш стария матрак и да подобриш температурата по време на сън!

Топ матрак Риню Евкалипт 6 см има терморегулиращо, анатомично оформеното ядро, с покритие от Тенсел. Подпомага естествената поза за сън, което помага на твоето тяло да се отпусне и да се чувства удобно.

В момента можеш да го вземеш с подарък анатомична възглавница.

А ако  предпочиташ да пазаруваш на изплащане, само сега можеш да го направиш с лихва 0%.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти