Правилно ли ползвате дезодoрaнта си?

Платена публикация

Dove
Снимка: Dove

Това е едно от нещата, които правим машинално. Вземаме душ, попиваме водата от кожата с хавлия и - преди да се облечем, автоматично посягаме към дезодоранта, рол-она или сухия дезодорант под формата на стик. Дали обаче не правим нещо погрешно? 

Експертът в естествената женска красота Dove - марката, която вече 15 години учи жените да се чувстват красиви в собственото си тяло, дава осем важни съвета за правилното ползване на дезодорант. 

Новата серия на Dove отдава чест на женските ритуали по света. Затова и двата водещи аромата в нея са от толкова различни краища на планетата. Единият е тропическият кокос, а другият -  японският стрит зелен чай, познат като матча, в комбинация с японска вишна. 

Между другото, един интересен факт, който може би не знаете. Кокосът носи името си от португалската дума за маймуна - coco, а не от гръцки, както повечето други плодове, поради приликата между петната върху обвивката на плода и маймунското лице. 

Колкото до матчата, автентичният произход на здравословната напитка е Китай. Преди 800 години, будисткият монах Ейсай внася растението, смятано за “елексира на живота” от Китай и засажда матча в страната на изгряващото слънце. Като споменахме ритуали, точно японките са жените, известни с най-много грижи за красотата. В Япония младостта е издигната в култ, а японските жени се грижат много за свежестта на кожата си, затова нищо чудно, че козметичният бранш от години гледа на Изток.

И така, ето основните неща, които трябва да знаете, преди да посегнете към пръскането с дезодорант: 

1. Разклатете добре! Сигурно сте го чували, но дали го правите винаги! Преди да напръскате под мишниците си, трябва да се погрижите съставките на спрея да са добре размесени. Това важи за всички продукти, но най-добре можете да си представите ползата от правилната употреба, когато става дума за дезодоранти, които съдържат и процент овлажняващ крем. Това са всички дезодоранти на Dove, които не само се грижат за приятната миризма, но и са превенция срещу изпотяването.

2. Спазвайте правилната дистанция на пръскане - 15  см. Няма нужда да ползвате линия, има много по-лесен начин. 15 см. е горе-долу половината разстояние между лакътя и рамото ви. 

3. Пръскайте кратко, но интензивно. Правилното време е две секунди под всяка подмишница - 1-2 и готово. Няма причина да попадате в облак, но се убедете, че не сте пръскали само в една точка, а върху цялата повърхност. Ако ползват стик, минете подмишниците си два-три пъти. 

4. Ако сте епилирали подмишниците си, изчакайте известно време. В момента кожата там е свръхчувствителна и има нужда от няколко минути почивка. 

5. Не се пръскайте и веднага след баня. Първо подсушете тялото добре и след това ароматизирайте. Капките вода по тялото ви служат като защитен щит срещу активните съставки на вашия дезодарант и така елиминират неговото действие. 

6. В случай, че ползвате рол-он, важно е да не се обличате веднага, а да изчакате докато подмишниците ви изсъхнат. Така избягвате неприятните бели петна по черните дрехи. 

7. Сменяйте ароматите и вида на продуктите, защото в противен случай кожата ви ще добие имунитет и те няма да й действат в максимална степен. 

8. Пръскайте се по всяко време, не само сутрин - важното е да го правите правилно, а именно върху суха кожа. Но ако това ви носи удоволствие, правете го след всяко ядене. 

И не забравяйте, харесвайте се такава, каквато сте. Вашето самочувствие е във вашите ръце. Добавете му просто малко приятен аромат.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти