Полезни съвети за възстановяване на имунната система след болест

Платена публикация

жена
Снимка: iStock

След прекарано заболяване, имунната система е изтощена и е необходимо да се предприемат мерки, които да служат като превенция за последващи проблеми. От онлайн магазин Ведра Фармаси споделят някои основни начини за укрепване на имунитета и за бързо възвръщане на доброто състояние.

Здравословен начин на живот

Дори най-леката настинка или грип могат да повлияят на функцията на имунната ви система и да отслабят силите ѝ, което поставя организма в риск от развитието на патогенни микроорганизми. За да възпрепятствате проблемите и да възстановите енергията и тонуса си, от Ведра Фармаси препоръчват да обърнете внимание на ежедневните си навици. Сред най-важните действия, благоприятстващи функциите на организма и зависещи изцяло от вас, са здравословното хранене и физическата активност. Важно е да консумирате храни, богати на антиоксиданти, като боровинки, ягоди, артишок, годжи бери, кейл, спанак, както и продукти, с високо съдържание на полезни нутриенти, като витамини и минерали.

Прием на хранителни добавки

От онлайн магазин Ведра Фармаси съветват да се доверите на доказани хранителни добавки, действащи като имуностимулатори или имуномодулатори, които да ви помогнат да укрепите естествените защитни бариери на тялото. А какво още може да направите?

1. Посъветвайте се със своя лекуващ лекар, който да ви насочи към конкретен продукт, който да приемате за подсилване на имунитета. 

Ще откриете разнообразие от хранителни добавки, било то с натурален или синтетичен произход, които предоставят важните за функционирането на организма вещества, подобряващи състоянието на отделните органи и системи, както и на целия организъм. Ще ги срещнете под формата на капсули, сиропи, ефервесцентни таблетки, сашета и други, уточняват от Ведра.

2. Приемайте пробиотик – когато скоро сте преболедували, е много вероятно микробиомът ви да не е балансиран и патогенните микроорганизми да са в по-големи количества от полезните, особено ако се е налаголо да приемате повече медикаменти. 

Това повлиява на работата на стомашно-чревния тракт, откъдето започват повечето проблеми в тялото. От Ведра напомнят да изберете правилен пробиотичен продукт, който да увеличи полезните бактерии и да подобри функциите на храносмилателната система, което от своя страна да подсили имунитета. Особено подходящо е след провеждане на антибиотична терапия.

Екипът на Ведра Фармаси ви съветва да не разчитате само на хранителни добавки за възстановяване на силите на организма, както и да не замествате здравословното и балансирано  хранене с тях. Препоръчват да ги комбинирате с балансирано меню, богато на витамини и минерали, както и да спазвате препоръчителните дози от производителя.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти