Погрижете се за очите и доброто зрение!

Платена публикация

vitagold
Снимка: Vitagold

Зрението е едно от основните човешки сетива, на които се осланяме ежедневно. Поради тази причина то е и един от най-натоварените сетивни органи в тялото. В днешно време има редица фактори, които оказват негативно влияние на зрението и са причина за неговото влошаване. Високата натовареност на очите от ранна възраст може да бъде причина за възникване и на по-сериозни проблеми в по-напреднал стадий от живота. Това определя и нуждата от обръщане на достатъчно внимание навреме, което би могло да предпази очите ни от последващи негативни ефекти.

В днешно време трудно може да се изключат някои основни причини за увреждане на зрението, което налага предприемането на стъпки, които да осигурят както превенцията, така и справянето с вече възникнал проблем.

Съвременната медицина познава редица вещества, които оказват благоприятен ефект върху зрението и подпомагат работата на очите. Vitagold LUTEIN MAX е уникален продукт, специално насочен към грижата за очите и комбиниращ необходимите за тяхното здраве съставки:

Ввисоко съдържание на чист лутеин /35 mg/ във всяка капсула - лутеинът е вещество от растителен произход, принадлежащо към групата на каротеноидите, което се съдържа в големи количества в някои растения. Лутеинът се абсорбира с мазнините в стомашно-чревната система и се транспортира чрез липопротеини. Лутеинът се натрупва в ретината на очите.

Лещата и ретината на човешкото око са постоянно изложени на контакт със светлина и кислород. Протичането на различни процеси на клетъчно ниво в окото води до натрупването на фототоксичен и оксидативен стрес. Именно там е ролята на лутеина, който има силно изразен антиоксидантен ефект и допринася за облекчаване степента на светлинните и кислородни увреждания, като по този начин подпомага ограничаването на увреждането на клетките и тъканите в окото.

Зеаксантин - също принадлежи към групата на каротеноидите. Неговото количество, подобно на лутеина, отново е най-високо в ретината. Зеаксантинът подпомага действието на лутеина и подсилва антиоксидантния потенциал и нормалното функциониране на ретината.

Заедно, лутеинът и зеаксантинът могат да осигурят защита на ретината от попадащите в нея светлинни лъчи, като същевременно и предотвратяват формирането на свободни радикали.

Витамин Е – наименованието Витамин Е е въведено като термин, с който се обозначават група мастно разтворими вещества, открити през 1922 година. Всички те имат ясно изявена антиоксидантна активност, от особено важно значение за поддържането на добро здраве. Като силен антиоксидант, неговата основна роля е осигуряването на защита на клетките от оксидативен стрес. Витамин Е подсилва защитата на окото.

Витамин С - човешкият организъм не произвежда сам витамин С и затова трябва да си го набавя от външни източници. Витамин С е силен антиоксидант, участва в клетъчното дишане и допринася за нормалното функциониране на клетките. Подпомага зрението.

Витамин В2 - подпомага функционирането на очната роговица. Допринася за фиксирането на колагеновите структури в роговицата.

Бета каротен – източник на бета каротен са плодове и растения, а също така и някои цели зърна. Сред всички каротеноиди, които могат да бъдат превърнати във витамин А в човешкото тяло, т.нар „провитамин А каротеноиди”, бета каротенът може да бъде намерен в най-голямо изобилие в храната. Актиоксидантната му активност осигурява блокирането на свободните радикали в окото, а също така има отношение и към цветното зрение.

Рутин – представлява растителен пигмент. Той има отношение към кръвообращението, като увеличава здравината на кръвоносните съдове и поддържа нормалната капилярна пропускливост. Рутинът подобрява кръвообращението в очите.

Цинк – микроелемент, който има отношение към нормалното функциониране на ензимните системи.

Мед – микроелемент, който има отношение към преноса на електрони и кислород и подпомага енергийния баланс на клетките.

Селен – участва в антиоксидантната система на нервните клетки, допринася за обезвреждане на свободните радикали. Оказва голямо значение за нормалното функциониране на имунната система, нервите и очите.

Екстракт от гинко билоба – Vitagold LUTEIN MAX е единственият продукт, предназначен за здравето на очите, който съдържа екстракт от гинко билоба. Той подобрява кръвоснабдяването на очните структури и проявява антиоксидантна активност.

Ленено масло – антиоксидантен и антисклеротичен ефект, като подобно на гинко билобата, има отношение към кръвооросяването на очните структури.

Хиалуронова киселина – участва в структурата на стъкловидното тяло на окото, подпомага транспорта на хранителни вещества и има овлажняващо действие.

Екстракт от черна боровинка – притежава силно антиоксидантно действие и предпазва от вредното влияние на UV-лъчите.

Vitagold LUTEIN MAX е специфично предназначен за поддържане на здрави очи и добро зрение. Vitagold LUTEIN MAX е подходящ за млади и възрастни хора, чието ежедневие е свързано с постоянно използване на зрението. Приемът на Vitagold LUTEIN MAX подпомага работата на очите и благоприятства тяхната нормална функция.

Препоръчителната дозировка на Vitagold LUTEIN MAX е 1 капсула дневно. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти