Погрижете се за кожата и косата си с бира

Платена публикация

Погрижете се за кожата и косата си с бира
Снимка: netinfo

Не е тайна, че бирата е една от най-обичаните напитки в световен мащаб. Тя е нещото, с което посрещаме гостите си, овкусяваме ястията си и се разхлаждаме през лятото. Полезните качества на пивото са всеизвестни, а историята и любовта към него ни връщат чак към Древен Египет и Месопотамия. Там то е било разпространено и сред богатите, и сред бедните слоеве от населението. Дори са поднасяли кехлибарената течност като дар на боговете, вместо жертвоприношение.

Освен, че умерената консумация на бира е полезна за балансирания начин на хранене с минералите и витамините от група B, които съдържа, тя има множество други полезни приложения. Днес ще ви разкажем за една малка част от тях - как можете да я използвате, за да поддържате кожата си гладка и млада, тена си равен, а косата – жизнена и гъста.

В днешно време кремовете за лице и маските за коса са лесно достъпни, а броят и видовете – неизмерими. И все пак, много жени, а и мъже, предпочитат да се доверят на изпитани рецепти с натурални съставки, които могат сами да приготвят. Бирената мая и хмелът например не само убиват бактериите, които могат да доведат до акне, но и поддържат кожата хидратирана и гладка.

Ако и вие сте един от тези хора и обичате сами да правите козметиката си, ето и някои интересни рецепти с пиво, които може би не сте пробвали, а ако сте - сигурно ги обичате толкова, колкото и ние.

Маска за лице с ягоди и бира
Ако като нас обожавате ягоди, няма по-добро време да опитате да си направите маска за лице с бира. Сезонът на тези прекрасни червени плодове е в разгара си, а те са не само вкусни, а и смесени с пиво се грижат за блясъка на вашата кожа и се борят срещу неприятните черни точки и разширени пори. Още по-хубавото е, че докато правите маската си, можете да похапвате от ягодките или да отпиете от биричката.

Рецептата:
Смачкайте 3 броя ягоди и ги смесете с 2-3 капки бира. От тях образувайте фина паста и я нанесете на лицето. Оставете за около 15-20 минути и след това изплакнете с хладка вода. Ще усетите лицето си свежо и гладко.

Снимка: netinfo

Маска за лице с портокалов сок и бира
Портокаловият сок помага на кожата ви да се отърве от всички замърсявания от околната среда. Ако го комбинирате с бира, това моментално ще направи кожата ви сияйна и свежа.

Ето как:

Вземете малък съд и изсипете половин чаша бира вътре. Изстискайте половин портокал вътре. След като разбъркате добре, можете да нанесете сместа върху лицето си. Изчакайте маската върху лицето ви да изсъхне и нанесете нов слой. И така 3 пъти. Изплакнете лицето си след двайсетина минути. Ще се изумите от резултатите.

Бирен шампоан
Въпреки че на пазара вече има много продукти за коса, които съдържат бира, можете да направите свой собствен шампоан и то вкъщи, без да се налага да излизате до магазина.

Смесете бирата с белтък от яйце и измийте косата си, сякаш използвате нормален шампоан. Пивото действа благоприятно не само за кожата, но и за косата ви. Вашата „грива“ ще изглежда по-жизнена и бляскава, а вие ще сте щастливи и гордо ще я показвате през идните летни месеци.

Маска за коса с мед и бира
След като измиете косата си с бирен шампоан, защо да не си направите и една маска, за да я поглезите още повече? Косата ще ви е благодарна.

Нужни са ви:
1 банан
1 яйчен жълтък
1 с.л. мед
Половин чаша тъмна бира
Сложете съставките в блендер и смесете добре. Нанесете върху косата и я покрийте с кърпа и шапка за душ. Оставете да действа 1-2 часа и след това изплакнете.

Ако пък сте фен на козметичните преимущества на бирата и тези рецепти са ви добре познати, може да пробвате

Бирена вана
Да, правилно чухте. Вие буквално можете да се къпете в бира, разбира се в малко количество от нея. Трябват ви само 1 бутилка от вашата любима бира, 2 с.л. кокосово масло и 1-2 чаши английска сол.

А ето как да се потопите в тази блажена вана:
Напълнете ваната си с топла вода. Облейте буркана с кокосовото масло с топла вода, за да го разтопите.  След като кокосовото масло е вече в течна форма, прибавете две супени лъжици от него, както и 1-2 чаши английска сол. Накрая, налейте бира на стайна температура във ваната и разбъркайте водата с ръка, за да могат съставките да се смесят добре. Остава само да се облегнете и да се насладите на аромата и действието на сместа върху кожата ви.

Рецептите са изпробвани и ние сме сигурни, че някои от тези хитри и полезни предложения ще намерят приложение в дневните ви навици.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти