Петото издание на Digital Scouts стартира в края на август с нови предизвикателства

Платена публикация

Yettel Digital Scouts
Снимка: Yettel | Digital Scouts

Образователният куиз на Yettel и Safenet е част от дългосрочните усилия на оператора в областта на онлайн безопасността на децата и младежите.

Петото издание на образователната игра на Yettel и Национален център за безопасен интернет Digital Scouts ще даде възможност на деца и тийнейджъри да обогатят своите знания за опасностите онлайн чрез вълнуващо приключение през последната седмица на август. Участниците в него ще могат да проверят дали умеят да разпознават рисковете в мрежата и знаят ли как да бъдат защитени в дигиталното пространство. Тази година играта ще бъде базирана на четири категории въпроси: „Непознати онлайн“, „Фалшиви новини“, „Сигурност и защита в интернет” и „Онлайн тормоз”. Различните теми ще ангажират децата с информация за най-често срещаните заплахи в интернет и начините за предпазване от тях.

Партньор на Yettel в кампанията e Национален център за безопасен интернет (Safenet), чиито експерти разработиха съдържанието на куиза, стъпвайки на своя дългогодишен опит в полето на онлайн безопасността и обучението на деца и юноши. „Целта на партньорството ни с Yettel е заедно да създадем устойчиви знания за дигиталния свят и да развием ключови умения у децата и тийнейджърите. Искаме те да бъдат по-сигурни и уверени, че се справят успешно в онлайн пространството и че могат да се защитят, особено когато става дума за опасностите, с които наистина се сблъскват “, каза Антоанета Василева – координатор в Центъра за безопасен интернет. 

"Сътрудничеството с Центъра за безопасен интернет ни помага да обогатим съдържанието и да съчетаем обучаващия елемент с интерактивния мащаб на Digital Scouts, създавайки цялостно образователно приключение в дигиталния свят. В крайна сметка всеки подрастващ, който ангажираме, ни доближава до бъдещето, в което дигиталната осведоменост и онлайн безопасността се сливат“, каза Боян Иванович, директор „Корпоративни комуникации“ в Yettel България.

За да се превърнат в истински дигитални скаути и да запомнят по-лесно ценните съвети и насоки в играта, на помощ на децата идват и едни от най-популярните инфлуенсъри в страната. В подкрепа на Digital Scouts освен Анди студио, които са част от кампанията от нейния старт през 2020 г., ще видим и още любими на тийнейджърите лица като BambyGal, Борислав Вълов (Ей Бо) и Милен Колев. В петото издание на играта инфлуенсърите ще формират няколко тематични отбора: „Кибер нетфлуенсърите” ще представят всички потенциални опасности онлайн, а „Пазителите на пароли“ ще споделят съвети за създаване на сигурни пароли и как да ги пазим, за да имаме добре защитени акаунти. Към отборите на дигиталните скаути се включват и борещите се с фалшивите новини – „Кликбейт противниците“, както и „Справедливите”, които твърдо застават срещу онлайн тормоза, нередностите онлайн и фалшивите профили в интернет.

Според проучване на Yettel по темата от 2022 г. 88% от децата са онлайн всеки ден през повече от едно дигитално устройство. Това е и причината социално отговорната кампания на оператора да е съсредоточена именно в интернет – средата, която децата разпознават като своя и прекарват голяма част от времето си. Петото издание на Digital Scouts ще достига децата онлайн чрез микс от съдържание в най-посещаваните от тях социални медии като TikTok, Instagram и YouTube, където ще получават практически знания и ценни съвети за безопасно сърфиране от инфлуенсърите на кампанията, докато се забавляват. Мобилното приложение Digital Scouts ще бъде достъпно в Google Play и App Store в края на август. Играта е част от инициативите, които операторът реализира в изпълнение на една от целите в своята Стратегия за устойчиво развитие: да ангажира всяка година 40 000 деца с темите за онлайн безопасност и да подпомогне за изграждането на дигиталните умения на 10 000 души. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти