Отбелязваме заедно с Dove - международния ден на момичетата

Платена публикация от Dove

dove
Снимка: Dove

Най-новите изследвания показват, че всяко второ момиче не е доволно от начина, по който изглежда, а идеализираното съдържание за красота в социалните медии влияе негативно върху самочувствието й. Учениците от 8-те класове на първата професионална гимназия за дигитални науки ЧПГДН "СофтУни Светлина" потвърдиха натиска, който усещат и грешната представа за света, която се създава чрез филтри, добре режисирани видеа и дори плашещи трендове, които застрашават здравето им. Откровени са, че познават добре и се е случвало да използват способностите на дигиталните приложения.

На 11 октомври се отбелязва Световния ден на момичето. По инициатива на марката Dove и нейния партньор - Академия за родители, бе организирано събитие на тема „Увереното ми „Аз“ в света на социалните медии“. Катерина Михайлова, бранд мениджър на Dove, даде акцент върху нуждата от информираност сред родителите за токсичното съдържание в социалните мрежи чрез тематичния филм на Dove за 2023, общодостъпен в YouTube канала на Dove България.

dove
Снимка: Dove

Програмата на събитието продължи с психолозите Радостина Стоянова Шеряев и Доника Боримечкова, които проведоха кратка практическа работилница с всички 60 участници. След серия от въпроси, учениците преминаха и през практически упражнения, които дават разяснение как да се справяме с токсичното съдържание в социалните мрежи, как да разкрием своите индивидуални силни страни и да бъдем полезни на околните. Разбира се, менторите не пропуснаха да предизвикат подрастващите да създадат и свои истински снимка с описание. Трябваше всеки от тях да посочи една причина, заради която се чувства уверен. Интересно бе, че рамката на Dove, която имитираше публикация в позната социална мрежа, носеше посланието “Броят харесвания няма значение“. А за вас те имат ли значение?

dove
Снимка: Dove

Действията на Dove за справяне с ниското телесно самочувствие сред младите хора чрез проекта Self-Esteem се реализира с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Директорът Олга Траянова приветства инициативата за честване на датата 11 октомври и вярва, че тя трябва да стане традиция за всяко училище. Тя самата е одобрен преподавател по програмата, както повече от 160 други учители в цялата страна. Две години от началото на програмата, в България са достигнати повече от 50 000 родители, учители и деца в цялата стана. Обученията в класните стаи продължават и в този момент.

dove
Снимка: Dove

Присъединете се към каузата и помогнете на децата, които познавате, да се почувстват красиви отвътре и отвън, като изтеглите ресурсите на Dove за родители и ментори. Нека заедно помогнем на всяко момиче да стане #ConfidentGirl

Обучителните ресурси и наръчникът на Dove, който получи всеки от гостите на събитието са напълно безплатни и достъпни на dove.com/bg/stories/campaigns/detoxify.html

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти