От планината – в бутилката: Мурсалски чай за из път от OLYMPUS

Платена публикация

чай
Снимка: iStock

Мурсалският чай е една от тайните на планините по нашите ширини. Навремето с нея се лекували рани от железни оръжия, сега я ползваме и почитаме заради голямото количество антиоксиданти.

Има тонизиращо, укрепващо и антианемично действие. Понижава кръвното налягане и съответно редуцира риска от сърдечен инфаркт и инсулт.

Много лекари го препоръчват за лечение срещу чернодробни и бъбречни заболявания, тъй като съдържа желязо, мед, кобалт, цинк, калий, магнезий, натрий и др.

Но да не говорим все за болести. Да говорим за здраве, за младост и забързано ежедневие, в което невинаги остава време да си свариш чаша хубав чай.

Вместо нас са го направили хората от OLYMPUS. Събран на ръка от планинските склонове, мурсалският чай е сушен в продължение на 7 дни при специални условия.

чай
Снимка: iStock

След това е подложен на нежна инфузия в гореща вода, за да й отдаде най-ценните си вещества.

Накрая, за да имаме разнообразие от вкусове и допълнително положително действие, към планинските чайове Olympus са добавени плодов сок и малко стевия, за леко подслаждане.

Резултатът е чист планински чай, готов за употреба студен или топъл, с четири различни вкуса.

Избираме между лимон, праскова, арония и мента. Количеството е 500 мл, което го прави супер удобен за из път.

Предпочитаме го не само заради полезните свойства на чая и чистота на инфузията, а и защото отговаря на начина ни на живот – енергичен, цветен и с мисъл за планината, дори когато сме в града.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти