Организмът си казва, когато страда от липса на ценни вещества – чуйте го

Платена публикация

Walmark
Снимка: Walmark

Казват, че кожата отразява най-точно здравословните ни проблеми, а първите признаци, че организмът ни страда от някаква липса (или обратното – има нещо в излишък), се появяват именно по повърхността на най-големия човешки орган.

Често към тях се прибавят и други признаци, че нещо не ни достига – ноктите стават меки, косата ни като че ли пада повече, отколкото ни се иска, а ставите започват „да скърцат“ или просто ни понаболяват неприятно. Много жени получават един или няколко от тези сипмтоми поне веднъж годишно и ако описаното ви звучи познато, то най-вероятно сте пробвали и какви ли не методи за справяне с проблема. 

Здравата, лъскава коса например може и да е даденост по рождение, но дори и да е така, тя изисква грижи с времето – прекаленото третиране я изтощава, слънцето и морската вода – също. 

Най-доброто, което можете да направите за нея, е да я опазите от вредни външни агенти, като я третиране редовно с качествени маски и балсами – наблегнете на такива с колкото се може повече естествени съставки и масла, които имат великолепно въздействие върху косъма. Аргановото масло е лидер в това отношение и винаги се притичва на помощ, за да спаси косата ви от сухота. Колкото и да ви звучи странно, косата страда и от слънчевите лъчи, така че – дайте ѝ заслужената слънцезащита, за да може да я запазите по-дълго време в блестящ вид. 

Ноктите също страдат от всякакви видове третиране – лакочистители, гел лакове, UV лъчение и препарати за чистене. Опитвайте се да им давате почивка от време на време, като ги оставите в естествен вид, без покритие с лак или ги мажете с подхранващи лакове и кремове, които да ги заздравят и възстановят. 

Що се отнася до костната ни система, там ситуацията е дори по-сложна – освен че тя ни служи безропотно дори и тогава, когато я експлоатираме неправилно (лоша стойка, неправилно хранене, прекалено натоварване или пък обратното – обездвижване), опитите ни да въздействаме положително върху нейното състояние дават резултат по-бавно – необходими са наистина много грижи, промяна в режима на хранене и движение и генерално разбиране на факта, че възрастта и хормоналните промени в тялото се отразяват на опорно-двигателния апарат. Менопаузата например е един такъв преломен момент, в който много жени започват да се оплакват от проблеми и болки в ставите, а остеопорозата надига глава и подсеща за себе си.

Хубавата новина след всичко това е, че все пак имаме възможност да влияем на тези процеси, при това по доста лесен и достъпен начин. Като начало - направете си труда да анализирате каква храна приемате и възможно ли е да страдате от липса на определени вещества, като магнезий, цинк, витамин или калций. Те са жизненоважни за състоянието на кожата, ноктите, косата и ставите, и е много вероятно – дори и да се стараете да приемате качествена храна, всъщност да изпитвате остра нужда от допълнителен прием на минерали и микроелементи. 

Най-оптималният вариант, в който няма да ви се налага да съблюдавате дали приемате достатъчно от всеки от тези елементи поотделно, е да заложите на комбиниран продукт, като Калмацин (за нокти, коса и кожа) и Калмацин Остео (за стави).

Първият комбинира в 1 таблетка необходимото количество калций, магнезий и цинк, допълнително обогатени с витамин D, без който калцият не може да бъде усвоен. Вторият пък ще даде на тялото ви богат коктейл от калций, магнезий, цинк, както и мед и манган, а витамин В6 и витамин D3 ще помогнат за доброто усвояване на така ценните минерали. 

За много от нас грижата за тялото може да изглежда като много далечна цел, ако имаме други, по-неотложни задачи и проблеми, но истината е, че да са имаме сили и желание да стигнем там, накъдето сме се запътили, и да се справим с всички задачи, ще трябва да се постараем да сме в кондиция и добро състояние. Затова – обърнете си внимание навреме, особено ако някой или няколко от гореописаните симптоми и състояния са ви вече познати. Нахранете тялото си с веществата, от които то има нужда, и то ще ви се отплати – със здраве и сили.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти