Няма нужда да сте Жена на годината, за да карате ТАЗИ кола. Но помага!

Платена публикация

Няма нужда да сте Жена на годината, за да карате ТАЗИ кола. Но помага!
Снимка: netinfo

Има едно нещо на тоя свят, което никога няма да успея да преодолея (в областта на чисто женските ми щения) и това не са бижутата, нито шаловете, нито пък обувките, въпреки че правя всичко по силите си да притежавам поне една четвърт от световния асортимент на дамски обувки.

Налага се публично и чистосърдечно да призная, че никога няма да се науча да устоявам на предложение за... тестване на нови коли. Има нещо в новите коли, което ми действа така, както действа плащеницата на бик - загубвам ума и дума, разтрепервам се и само успявам да кажа – ДАЙТЕ Я НАСАМ ВЕДНАГА!! И ето - един ден наскоро получих такова предложение. Искаш ли, Красимира, да покараш един чисто нов Фолксваген Поло?, прошепна някакъв ангелски глас от небесата, и аз, задавяйки се със семка от мандарина (без семки), отвърнах – А ТИ КАК МИСЛИШ??

Снимка: netinfo

И така след няколко дни пред мен се материализира едно фантастично съкровище в яркооранжев цвят, което щеше да е мое в продължение на цял един ден – което, между другото, беше чудесен повод да се приведа в по-човешки вид, защото не отива на една Жена на годината* да кара нова кола, облечена с пуловер, вълнени чорапи и плетена шапка. Така може да се облечеш, ако ще тестваш нов кулокран, но за новото Поло трябваше да се постарая да изглеждам по-изискано.

Първото, което бързам да споделя, е, че ми се падна кола-автоматик. Сега... аз не съм най-големият фен на автоматиците понеже имам усещането, че някой друг решава вместо мен, но истината е, че автоматиците в днешно време са много разбрани и не се опитват да се налагат. Тръгват леко, но решително – няма хъката-мъката, я сега да видим ще тръгнем ли, няма ли да тръгнем... не. Докато другите по пътя протягат крак да натиснат съединителя, твоят автоматик вече те е изстрелял по пътя, а на тези отзад не им остава нищо друго, освен да ти дишат... нисковъглеродните емисии и да гледат как си седиш удобно и лежерно.

И като казах „удобно“, нека поясня. Ако някой от вас ме познава, значи знае, че аз съм от тези жени, на които Господ с щедра ръка е раздавал сантиметри и килограми, и се е спрял малко преди да заприличам на Мадарския конник. В тоя смисъл не са много малките автомобили, в които седя в пълно удобство, без да си блъскам лактите и коленете в таблото, и главата – в тавана.

Полото, уважаеми приятели, ме изненада много приятно (досущ както снегът изненадва софиянци през зимата) – уж е малка кола, но вътре е достатъчно комфортна, за да не се чувстваш като гупа в пренаселен аквариум.

Снимка: netinfo

Освен това седалките са спортни, воланът наистина се върти с един пръст, а озвучаването вътре е с такова качество, че някакси... как да ви го обясня по-ясно... кракът ви в един момент започва сам да натиска газта, особено ако му помогнете с някое по-подходящо парче. Съветът ми е да пробвате с 2Pac или Guano Apes, за да ме разберете какво имам предвид. Просто изведнъж се озовавате в нещо като машина на времето, с която се връщате 10 години назад и си припомняте какво беше, когато нямахте деца, които искат да слушат „Зеленчуци който не яде“ по шест хиляди пъти, а имахте приятели, с които ходехте на море и ски когато ви хрумне, например ПОСРЕД НОЩ.

Но понеже все пак не живеем 10 години назад, нека спомена предимствата на Полото  в новата ви реалност, а именно – тази, в която на задната седалка вече има монтирано детско столче, а не малка раница с бански и джапанки. В тази кола можете да си монтирате повече от едно детско столче, и тя пак ще си остане също толкова секси и привлекателна (хубаво е да има поне едно нещо на тоя свят, което остава секси и привлекателно след 2 деца!). Багажникът е голям и удобен, тоест можете да наблъскате детска количка, тротинетка и три грейки, и пак да ви остане място за един чадър.

Технологиите в колата са на такова високо ниво, че дори не съм сигурна, че съм компетентна да ви ги опиша, но ще обърна внимание на едно друго нововъведение – система, която позволява колата да спира сама, когато регистрира препятствие пред нея – дупка, човек, куче или добрия, стар, голям клон, заврян в шахта без капак (българската ранна система за предупреждение за обструкция по пътя).

А за финал ето и нещо, което мен лично много ме запали – новото Поло е съвсем малко по-късо от четвъртото поколение Голф, но е достатъчно широко и стабилно на пътя, което какво означава? Означава, че можете съвършено спокойно да си карате по магистралата и да не се притеснявате, че на 110 км ще започне да подскача и тресе като трамвай петица на Съдебната палата.

Единственият недостатък на тази кола е, че, повярвайте ми, не върви да я „маркирате“ веднага и да я превърнете в обичайния панаир, в който аз лично превръщам всеки автомобил, който остане малко по-дълго време в ръцете ми. Нали знаете – кофички от айрян, бутилчици от сокчета, бележки, обвивки от дъвки, самите дъвки (!), кори от банани, обувки под седалките и, разбира се, деветнайсет бутилки с минерална вода, които нарочно се завират баш в най-недостъпните краища на колата. Да не забравяме и разпилените играчки на децата и артистично втъкнатите фъстъци между седалките и облегалките.

Снимка: netinfo

Просто сърце няма ви даде да я наръсите с битови вещи и хранителни продукти, и не се шашкайте прекомерно, ако се уловите, че търкате с ръкав някое петънце по таблото или ако се чуете да крещите по детето „СТИГА СИ ТРОШИЛ ТОЯ ХЛЯБ ПО ЗЕМЯТА!!!!!“.

В края на краищата, това е вашата нова кола и оттук нататък  в нея всички ще ядат хляб извънредно внимателно. Даже май... абе... май никой нищо няма да яде!!!

(Красимира Хаджииванова и Елисавета Белобрадова – основателки на сайта „Майко Мила!“, бяха избрани за Жени на годината 2017 в категория Интернет, в класацията на списание Grazia)

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти