Нежен минимализъм в колекцията на Gino Rossi есен-зима 2021

Платена публикация

Gino Rossi
Снимка: Gino Rossi

Балансиран ток, нагъната горна част, мека подплатена чанта - перфектните форми са вечни. В кампанията за новата колекция на Gino Rossi литовският супермодел Гидре Дукаускайте представя тенденциите в обувките и аксесоарите за този сезон.

Нежните нюанси на антрацит, шоколад и карамел, естествени материали, неутрални детайли – характерни за моделите от колекция есен-зима 2021 на Gino Rossi напомнят за класиките в колекциите на майсторите на минимализма от 90-те години на миналия век: Келвин Клайн, Хелмут Ланг, Дона Каран. 

Gino Rossi
Снимка: Gino Rossi

Винаги актуалните изчистени форми преобладават в женските и мъжките линии. Моделите на дамските обувки включват основно боти и високи ботуши. Ярките ботуши с височина до глезена, поддържани от масивна подметка, с цип или лакирани в мъжки стил, съчетаващи елементи от мокасини и чехли, се открояват с леко футуристична форма. Още по-голяма чистота на формата е постигната при обувките с тясна горна част и тънко токче. След няколко сезона на доминиращи боти до глезена, по-високите ботуши се завръщат триумфално. Те може да са в секси мускетарски или в милитъри стил – тези ботуши имат много превъплъщения. В колекцията на Gino Rossi те са лишени от излишни декорации. Тези на нисък ток имат удължена предна част, за да изградят подходящо пропорциите на силуета. Минимализмът на 90-те години е разчупен от ботуши с нагъната горна част, сякаш излезли от модните списания от миналото.

Gino Rossi
Снимка: Gino Rossi

Цветната палитра тази есен гравитира около бежовото – най-модерният нюанс на сезона, който се съчетава добре с монохромни визии. Текстурите остават предимно неутрални и детайлите не затрупват силуета.

В линията на чантите дизайнерите играят с текстури – големите shopper bags са ватирани, чантите за колан са релефни в екзотични кожени шарки, а багетите в XS размер са лакирани.

Gino Rossi
Снимка: Gino Rossi

Мъжките чанти са също толкова разнообразни. Модният мъж може да избере куфарчета - обикновени или с монограм, елегантни раници, или пътни чанти – с релеф, наподобяващ на екзотични кожи.

Колекцията от обувки включва обувки с лак и масивна подметка, ботуши Челси с потъмнен нос или класически черни, които успешно се определят като унисекс, или мокасини със златна катарама и ресни в 100% последен тренд.

Матеуш Станкевич, един от най-награждаваните фотографи в Полша, беше зад обектива на сесията, създадена в постиндустриално, сурово и експресивно пространство. Изтънченият характер на обувките и чантите се подчертава от авангардната красота на моделите – андрогенни и естествени. В сесията участва литовката Гидре Дукаускайте, която през последните 15 години е сред най-търсените супермодели. Наскоро тя се появи на корицата на турския Vogue в кампания за часовници на Chanel. Компания й прави американецът Макс фон Исер.

Колекцията Gino Rossi вече е налична в магазините на CCC, както и онлайн на ccc.eu и в приложението.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти