Не съм стара, просто съм в менопауза или защо не е толкова важно дали имаш цикъл 

Платена публикация

жена менопауза
Снимка: iStock

От майките и бабите си знаем, че дойде ли менопаузата, започва старостта. Това може да е било вярно преди 40 години, когато и качеството на живот, и разбиранията за възрастта са били различни. В днешно време животът не спира, а напротив- тъкмо е навлязъл в хубава си фаза между 45 и 55 години. Децата са поотраснали, станали сме истински професионалисти със солиден опит, но все още свежи идеи, за никаква старост не може да става дума!

Менструацията, като символ на фертилитет, изгуби своята значимост в общество, което вече узря за идеята, че жената е ценна и сама по себе си, не само като индивид за раждане на деца.

жена менопауза
Снимка: iStock

Затова и менопаузата вече не е това фатално деление между младост и старост, а е просто една физиологична промяна. Тя впрочем може да настъпи и много преди 55 години, най-вече заради особеностите в живота на днешната жена. Например, обясняват лекарите, жените, преминали през стимулация на яйчниците за инвитро, изчерпват по-бързо своя запас от яйцеклетки и при тях менопаузата ще настъпи по-рано. Това прави ли ги стари? Не, разбира се, те просто няма да имат цикъл.

Жените, преминали през различни гинекологични интервенции, при които се е наложило отстраняване на яйчниците, също влизат в менопауза с всичките ѝ симптоми и странични ефекти. Менструацията може да приключи по-рано и заради стрес, хранителни проблеми или просто по наследство.

жена менопауза
Снимка: iStock

Нито една от тези причини няма общо с възрастта и старостта. Но за всички тези жени, срещнали се с менопаузата има подкрепа за справяне с ефектите й – топли вълни, хормонален дисбаланс, намаляване плътността на костите, сърдечно-съдови проблеми и т.н.

Такава подкрепа могат да бъдат серията хранителни добавки Femarelle. Продуктите от линията Femarelle® се базират на проучвания от водещи гинеколози и изследователи от цял свят, което е позволило разработването на три специфични продукта, насочени към жените в различните фази на менопаузата. Те могат да помогнат за овладяването на неприятните симптоми и по този начин да ви върнат контрола, самочувствието, а защо не и усещането за младост.

жена менопауза
Снимка: iStock

Може никога отново да не сме на 25, но не ни е и нужно. Сега сме по-мъдри и по-наясно с живота. Важното е да се насладим на всеки етап от него пълноценно и с грижа за себе си, а продуктите от линията Femarelle® ще ви осигурят добра подкрепа за комфортен и качествен живот с най-висока гаранция за безопасност при дълготраен прием.

Синият Femarelle® Rejuvenate: насочен към жената в етапа преди менопаузата – между 40 и 50 годишна възраст, която тепърва се сблъсква с началото на хормоналните промени, чувства се без енергия и усеща кожата си суха и безжизнена . Прочетете повече >

менопауза
Снимка: Vedra International

Розовият Femarelle® Recharge: насочен към жената в менопауза – жените, страдащи от класическите симптоми, които се появяват с окончателното спиране на месечния цикъл, като например горещите вълни и безсънието. Прочетете повече >>

Оранжевият Femarelle® Unstoppable: за етапа на постменопаузата – за жените, които искат да поемат пълен контрол над здравето на костите и влагалището си и да поддържат по-добро качество на живот и здравословни старини. Прочетете повече >>

Многобройните проведени и публикувани проучвания са доказателство, че продуктите от линията на Femarelle® ще ви предоставят най-добрата гаранция за ефективност и безопасност при дълготрайна употреба. Повече за менопаузата можете да научите от събитията Femarelle Cafe, които ще се организират в различни градове на страната с водещи гинеколози.

Запишете се тук, за да получите информация >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти