Не си сама и има кой да ти помогне със симптомите на менопаузата

Платена публикация

менопауза
Снимка: iStock

В този момент милион и двеста хиляди българки са в менопауза. Още 200 хиляди ще влязат в този нов период от живота си през тази година. И в това няма нищо необичайно. Както идването, така и спирането на менструацията при жената е просто един от многото периоди, през които преминаваме в живота си.

Ако сте на възраст между 40 и 50 години е напълно нормално вече да изпитвате първите симптоми на предменопауза. Топли вълни, рязка смяна в настроението, нередовен цикъл, високо кръвно – все симптоми на започващите промени. Когато ги усетите за първи път, ще ви се иска сигурно просто да не им обръщате внимание. Макар да отминават от самосебе си, симптомите на менопаузата могат сериозно да нарушат качеството ви на живот за няколко години.

менопауза
Снимка: iStock

Към това е редно да добавим и здравословните рискове, които този период крие – значителната загуба на костна плътност, проблемите със сърцето... менопаузата е нормален, но не е много приятен период от живота. Не сте длъжна обаче да понасяте това сама. Напротив, колкото по-рано се консултирате с гинеколога си, толкова по-плавно ще протече всичко.

Един добър гинеколог ще ви разпита подробно за всички симптоми и промени, които усещате.

Ще ви назначи хормонални изследвания, за да се видят реалните нива на хормоните естроген и прогестерон. Ще обсъди с вас вариантите за съпровождаща терапия. Благодарение на нея ще се намалят чувствително неприятните усещания като топли вълни, сърцебиене и променливо настроение. Срещите с лекаря ви през следващите няколко години трябва да са редовни, за да следите заедно състоянието и да реагирате навреме при появата на нови симптоми.

менопауза
Снимка: iStock

Терапията също може да претърпи промени според промените на вашето състояние – може да обсъдите плюсовете и минусите на всеки вид грижа, като например приема на хормонални продукти, фитоестрогени или използването на алтернативни терапии. Вече не е нещо нетипично дамите да търсят щадяща и ефективна грижа за себе си по време на менопаузата и периодите след нея, а днес на пазара има хранителни добавки, които предлагат всички ползи на хормон-заместителната терапия, но без нейните рискове.

Продуктите от линията Femarelle® са именно такива.

Базирани са на проучвания от водещи гинеколози и изследователи от цял свят, което позволи разработването на три продукта, насочени към жените в различните фази на менопаузата.

менопауза
Снимка: iStock

Линията Femarelle® - Femarelle® Rejuvenate, Recharge и Unstoppable - ви осигурява най-добрата подкрепа с висока гаранция за качество на живота и безопасност при дълготраен прием.

Синият Femarelle® Rejuvenate: насочен към жената в етапа преди менопаузата – между 40 и 50 годишна възраст, която тепърва се сблъсква с началото на хормоналните промени, чувства се без енергия и усеща кожата си суха и безжизнена . Прочетете повече >

Розовият Femarelle® Recharge: насочен към жената в менопауза – жените, страдащи от класическите симптоми, които се появяват с окончателното спиране на месечния цикъл, като например горещите вълни и безсънието. Прочетете повече >>

Оранжевият Femarelle® Unstoppable: за етапа на постменопаузата – за жените, които искат да поемат пълен контрол над здравето на костите и влагалището си и да поддържат по-добро качество на живот и здравословни старини. Прочетете повече >>

Многобройните проведени и публикувани проучвания са доказателство, че продуктите от линията на Femarelle® ще ви предоставят най-добрата гаранция за ефективност и безопасност при дълготрайна употреба. Повече за менопаузата можете да научите от събитията Femarelle Cafe, които ще се организират в различни градове на страната с водещи гинеколози.

Запишете се тук, за да получите информация >>>

менопауза
Снимка: Vedra International

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти