Не се страхувайте за децата си!

Платена публикация

Opti Pro
Снимка: Nestle

През първите две години от живота си сладкият малчуган постепенно опознава света, развива тялото и ума си. Придобива нови способности всеки изминал ден. Ангажимент на родителите е да бъдат неотлъчно до него, да го даряват с всеотдайните си обич и грижа, да го подкрепят във формирането на неговите характер и навици.

Експертите по ранно детско развитие препоръчват родителите да възпитават децата в самостоятелност. Това често изправя възрастните пред вътрешни колебания за границата между това да оставиш детето да се справи само и да го защитиш от евентуална опасност.

Ако и вие сте сред родителите, които трудно балансират между свръх защитата и даването на пълна свобода, ето нашите най-важни съвети:

Позволете на детето да опитва само! Нека да положи усилия да се изкачи на пейката, да хване летящия гълъб или да пренесе лъжицата със супа от купичката до устата си.

Единственото важно във всички тези моменти е да сте до него със своята нежна подкрепа, в готовност да му предоставите допълнителна грижа при нужда.

Периодът, през който детето се учи да се справя само, е специфичен и изпълнен с много мили моменти, но и с много трайни последици като петна по дивана или белези по коленете.

Не се плашете от тях.  Не винаги можете да предвидите рисковете, но винаги можете да вземете мерки.

Носете си лепенки с шарени картинки в градинката, не страдайте за изпокъсаните по коленете и лактите дрешки и не се тревожете дали детето страда от недостиг на хранителни вещества, докато оставя повече от храната си по стола и дрехите си.

С две чаши висококачествена обогатена млечна напитка NESTLÉ® NAN® OPTIPRO® 3 на ден вашият малък малчуган-хулиган ще получи основните хранителни вещества за оптимално физическо и психическо развитие. Оптимизираният протеин OPTIPRO® е специален с това, че отговаря на конкретните хранителни нужди на вашето малко съкровище.

Не се страхувайте за детето си! Отдайте се на естествения си инстинкт и му позволете да открива света по своя единствен и абсолютно неповторим път.

Вървете до него вместо да го пренасяте и един ден смелостта ви ще бъде възнаградена. Ще имате отговорно, самостоятелно и мъдро дете, което не се страхува от провала, а има смелостта да опитва нови неща. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол