Не позволявайте инфекцията на пикочните пътища да съсипе деня (или нощта) ви: Съвети и препоръки за превенция и облекчение

Платена публикация

Unicoms
Снимка: Unicoms

Инфекциите на пикочните пътища, или накратко ИПП, могат да причинят истинска болка в пикочния мехур. Ако някога сте изпитвали такава, то вие знаете за какъв дискомфорт става въпрос. А ако не сте, считайте се за късметлии! От честото ходене до тоалетната до усещането за парене, когато уринирате, Инфекциите на пикочните пътища не трябва да се приемат за нещо незначително, а за нещо, което значително може да наруши вашето ежедневие.

Инфекциите на пикочните пътища възникват, когато бактериите проникнат в пикочните пътища и започват да причиняват значителни увреждания. Обикновено те се настаняват в пикочния мехур или уретрата и причиняват възпаление и дискомфорт. Въпреки че има различни фактори, които могат да допринесат за развитието на Инфекции на пикочните пътища, сексуалната активност е един от най-честите виновници. Но може би ще попитате защо това е така? Е, нека се потопим малко по-надълбоко в света на инфекциите на пикочните пътища и секса.

В тази статия ще разгледаме спецификите на инфекциите на пикочните пътища - какво представляват те, какви са симптомите им и как сексът може да повлияе на риска от тяхната поява. Също така ще разгледаме някои от най-добрите начини за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища, включително и продукта, наречен Bucconox, който съдържа екстракт от червена боровинка, и защо той е добро средство за всеки, който иска да избегне дискомфорта и смущенията, свързани с инфекцията. Така че, вземете чаша чай (или напитка, която харесвате) и се настанете, за да поговорим за всичко, свързано с инфекциите на пикочните пътища и секса.

Unicoms
Снимка: Unicoms

Какво представляват Инфекциите на пикочните пътища?

Инфекциите на пикочните пътища се причиняват от бактерии, които проникват в пикочните пътища. Уринарният тракт включва пикочния мехур, уретрата, уретерите и бъбреците. Бактериите могат да навлязат през уретрата – пикочният канал, по която урината се извежда от тялото. След като навлязат в пикочните пътища, бактериите могат да причинят инфекция, която може да варира от лека до тежка.

Инфекциите на пикочния мехур са по-чести при жените, отколкото при мъжете, главно поради по-късата уретра при жените, която улеснява достигането на бактериите до пикочния мехур. Освен това, при жените хормоналните промени по време на менопаузата могат да увеличат риска от Инфекции на пикочните пътища поради промени във вагиналните бактерии.

Симптоми при Инфекция на пикочните пътища

Симптомите при Инфекция на пикочните пътища могат да варират в зависимост от това коя част на пикочните пътища е засегната, но някои често срещани симптоми включват:

  • Болка или парене по време на уриниране
  • Често уриниране
  • Кръв в урината
  • Мътна или силно миришеща урина
  • Тазова болка при жените
  • Ректална болка при мъжете

Ако имате някой от тези симптоми, е важно да се обърнете към лекар за диагноза и лечение. Инфекциите могат да се лекуват с антибиотици, но е важно да се потърси лечение възможно в най-ранен стадий, за да се предотврати разпространението на инфекцията към бъбреците.

Секс и инфекции на пикочните пътища

Сексуалната активност е често срещан причинител на инфекции на пикочните пътища при жените. По време на секс бактериите от гениталната област могат да се изтласкат в уретрата, което води до инфекция. Това означава, че жените, които са сексуално активни, може да са по-склонни да развият Инфекция на пикочните пътища, отколкото тези, които не са сексуално активни.

Също така е важно да се отбележи, че някои видове сексуална активност могат да увеличат риска от Инфекции на пикочните пътища. Например, сексът с нов партньор или честият секс могат да повишат вероятността от развитие на Инфекции на пикочните пътища. Използването на диафрагма или спермицид като форма на контрол на раждаемостта също може да повиши риска от Инфекция на пикочните пътища.

Сега може би си мислите: "Чакай малко, искаш да кажеш, че жените, които правят секс, са по-склонни към Инфекции на пикочните пътища? Това не е честно!" И сте прави! Не е честно! Но за съжаление, това е просто начинът, по който работят човешките тела. Добрата новина е, че има стъпки, които можете да предприемете, за да намалите риска от развитие на Инфекция на пикочните пътища, дори ако сте сексуално активни.

Например, ако не забравяте да посетите тоалетната и да пишкате преди и след секс, това може да помогне за отмиване на бактериите, които може да са попаднали в уретрата по време на секс. Пиенето на много вода и поддържането на хидратация също може да помогне за предотвратяване на Инфекциите на пикочния мехур. И, разбира се, използването на натурална добавка, съдържаща екстракт от червена боровинка, може да бъде чудесен начин да се предпазите от Инфекции на пикочните пътища.

Така че, въпреки че сексуалната активност може да увеличи риска от Инфекции на пикочните пътища, важно е да не забравяте, че това не е нещо, от което трябва да се срамувате или за което да бъдете осъждани. Инфекциите на пикочните пътища са често срещан проблем, с който се сблъскват много хора, независимо от сексуалната им активност. Като бъдете активни и предприемете мерки за предотвратяването им, можете да се наслаждавате на здравословен и щастлив сексуален живот без дискомфорта и смущенията от необходимостта да ходите до тоалетната на всеки 10 минути.

Превенция

Има няколко неща, които можете да направите, за да предотвратите Инфекциите на пикочните пътища:

  • Пийте много течности, особено вода
  • Спазвайте добра хигиена, включително избърсване отпред назад след ползване на тоалетната и уриниране след секс.
  • Избягвайте използването на дразнещи продукти за интимна хигиена на жената, като душ и пудра.
  • Използвайте лубрикант на водна основа по време на секс, за да намалите триенето.
  • Уринирайте преди и след секс, за да се отмият бактериите
  • Приемайте добавки с червена боровинка или консумирайте сок от червена боровинка

Добре е да използвате добавка, която съдържа екстракт от червена боровинка и други съставки, които поддържат здравето на пикочните пътища, особено ако сте склонни към цистит и Инфекции на пикочните пътища. Това може да помогне да се предотврати полепването на бактерии и да се избегнат по-нататъшни проблеми.

Екстрактът от червена боровинка е естествено средство, което се използва от векове за предотвратяване и лечение на Инфекции на пикочните пътища. Червената боровинка съдържа съединения, наречени проантоцианидини, които не позволяват на бактериите да се задържат по стените на пикочните пътища. Това предотвратява размножаването на бактериите и причиняването на инфекция. Проучванията показват, че консумацията на екстракт от червена боровинка или пиенето на сок от червена боровинка може да намали риска от Инфекция на пикочните пътища до 50%.

Bucconox съдържа висока концентрация на екстракт от червена боровинка, както и D-маноза, която е вид захар, която също може да помогне за предотвратяване на прилепването на бактерии към пикочните пътища. Освен това Bucconox съдържа и витамин С, който може да подпомогне имунната система и да подпомогне цялостното здраве на пикочните пътища.

Unicoms
Снимка: Unicoms

Друга възможност за предотвратяване на цистит е приемът на пробиотици, които могат да помогнат за поддържане на здравословен баланс на бактериите в пикочните пътища. Пробиотиците са живи бактерии и дрожди, които са подобни на полезните микроорганизми, намиращи се в човешките черва. Проучванията показват, че приемът на пробиотици може да помогне за намаляване на честотата и тежестта на инфекциите на пикочния мехур, особено при жените.

Въпреки, че природните средства и добавки могат да бъдат полезни за предотвратяване на инфекциите на пикочните пътища, те не трябва да се използват като заместител на медицинското лечение. Ако имате симптоми на инфекция, е важно да се обърнете към лекар за диагностика и лечение.

Освен превантивните мерки, също така е важно да практикувате и безопасен секс, за да намалите риска от възникване на здравословни проблеми. Използването на презервативи или други предпазни методи по време на секс може да помогне да се намали предаването на бактерии и други патогени. От съществено значение е и да общувате с партньора си относно сексуалното си здраве и да се изследвате редовно за инфекции, предавани по полов път.

Няколко думи за облекчението

Когато състоянието е стигнало до такава степен, че превенцията не е достатъчна и посещенията в тоалетната стават твърде чести, все още има неща, които можете да направите, за да облекчите състоянието си. За да облекчите дискомфорта, пийте много вода, уринирайте често и избягвайте дразнители като кофеин и алкохол. Прилагането на топъл компрес върху долната част на корема също може да помогне за успокояване на болката и натиска. Болкоуспокояващи средства без рецепта като ибупрофен или ацетаминофен могат да помогнат за справяне с болката, но винаги се консултирайте с вашия лекар, преди да вземете каквото и да е лекарство. Ако симптомите ви продължават или се влошават, е важно да потърсите лекарска помощ, за да избегнете усложнения.

В заключение, Инфекциите на пикочните пътища могат да бъдат болезнени и състояние на дискомфорт, особено за жените, които са сексуално активни. Въпреки, че сексуалната активност може да повиши риска от инфекции на пикочните пътища, има няколко мерки, които могат да бъдат предприети за тяхното предотвратяване. Те включват практикуване на добра хигиена, поддържане на хидратация и приемане на натурални добавки като Bucconox, които съдържат екстракт от червена боровинка и други съставки, подпомагащи здравето на пикочните пътища.

Ако имате симптоми на Инфекция на пикочните пътища, потърсете лекарска помощ възможно най-скоро, за да предотвратите разпространението на инфекцията към бъбреците. С правилните превантивни мерки и лечение е възможно да поддържате здравето на пикочните пътища и да не допускате инфекциите да попречат на вашето ежедневие.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти