Не е нужно да си перфектна майка, за да е щастливо бебето

Платена публикация

Не е нужно да си перфектна майка, за да е щастливо бебето
Снимка: Dove

"Няма перфектни майки, само истински!"

Да си майка е може би най-голямото предизвикателство в живота на една жена. Няма жена (или поне не са много), която да се чувства абсолютно подготвена, готова и уверена с това, което ѝ предстои като родител. За съжаление, да си майка не е предмет, който се изучава в училище, нито пък някой се е родил научен. Майчинският инстинкт също е нещо, за което околните смятат, че се появява автоматично и задължително, и това допълнително потиска жените, които току-що са родили първото си дете.

Истината е, че няма рецепта за това как да сме перфектни майки и едва ли въобще съществува такава – кой ли би се наел да опише как изглежда тя?

Да си майка е процес, който тече от момента на раждането, та цял живот – всяка жена се учи в крачка и определя сама кое е правилно за нея и нейното бебе. Съществуват хиляди, може би милиони, съвети и препоръки кое е най-правилното действие по отношение на хранене, отглеждане, къпане, разхождане и възпитание, но реалността показва, че всяка майка сама избира в какво да вярва и кое да практикува – и това не прави останалите възможности грешни.

Снимка: Thinkstock

Една от най-важните теми за жените, които са родили скоро, е хигиената на бебето и грижата за кожата му – и това е разбираемо. Та това е най-нежната, гладка и мека кожа, до която някога са се докосвали, и всяка майка иска най-добрата и щадяща грижа за малкото човече. И тъй като кожата на бебето и на възрастния човек е много различна, нужна е наистина специална грижа – много хидратация, тъй като изключително бързо се изсушава, и предпазване от агресивни външни влияния.

Много са наличните продукти, пред които майките прекарват дълги часове в четене на съставки и начини на ползване, и често се чувстват неуверени на кои от тях да се доверят. Колко по-лесно би било да се довериш на марка, която е ветеран в осигуряването на великолепна грижа за кожата – като чисто новата серия за бебета, резултат от 60-годишното наследство на Dove в почистването, хидратирането и поддържането на мекота.

Baby Dove е новата серия за бебета, включваща пълна гама продукти за поддържане и грижа на нежната бебешка кожа – от къпане до предотвратяване на подсичане, със специален акцент и върху случаите, в които кожата е много чувствителна. Всички продукти на Baby Dove осигуряват максимално хидратиране на епидермиса, измивните продукти са нежни към очите на бебето и минимизират риска от алергии и нежелани реакции.

Снимка: Thinkstock

Тествана от дерматолози и педиатри, и одобрена от Българска Педиатрична Асоциация като подходящи за употреба при деца, серията Baby Dove е идеална за ползване дори при новородени бебета, а майките могат да бъдат спокойни, че са взели правилно решение за малкото си съкровище.

Не най-правилното, не най-точното, не най-доброто – просто правилно, точно и добро.

Каквито са и самите майки – истински, неподправени и добри.

"Няма перфектни майки, само истински!"

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти