Научете 5-те най-вкусни начини да приготвите вашето кафе

Платена публикация

кафе
Снимка: Paul Einerhand on Unsplash

Един от най-завладяващите аспекти на кафето днес е разнообразието. Кафето има различен произход, аксесоари за варене, методи на обработка, методи на печене и методи на екстракция. Бариста и пиячът имат голямо влияние върху този последен фактор. Първият ще използва цялото си изкуство, за да сервира отлично кафе и да подобри характеристиките на сорта, докато вторият ще реши какво иска да пие.

В действителност обаче методите за приготвяне на кафе са много и често се пренебрегват. Поради тази причина сме помислили за бърз преглед на начините да стигнем до гореспоменатите шест метода. От най-простия до най-сложния и най-обичания вкус, който събужда, ето 5 начина да си направите кафе у дома.

Ако търсите подходящо кафе с което да започнете вашата екпериментация, не се колебайте да разгледате метро нова брошура където ще намерите сред най-известните брандове кафета на добри цени. Освен това често пускат кафе машини и други уреди които ще ви бъдат много полезни в процеса на приготвяне на вашето любимо кафе.

Метод №1 – Добрата стара еспресо машина

Еспресо машината е за тези, които обичат силни, богати, комплексни кафе напитки. Той използва електрическа помпа за задвижване на предварително загрята вода в леглото за кафе през камерата за варене на машината.

Работата с кафе машината за еспресо е много проста. Той пропуска декалцифицирана вода с температура от 94°C и налягане от около 9 бара през кафето на прах. Според специалистите температурата не трябва да надвишава 96°C.

Комбинираното действие на температура и налягане на водата позволява получаването на кафе с неповторим аромат и аромат в сравнение с всички други методи за екстракция.

За всяко еспресо е препоръчително да използвате 7 грама прах. Ако дозата е по-ниска или по-висока, времето за екстракция се променя.

Метод #2 – Френска преса

Френската преса е един от най-добрите и лесни начини да направите чаша перфектно кафе. Това е машина за пълно потапяне с метален мрежест филтър.

За френска преса ви трябва едросмляно кафе. Изсипете кафето на прах, добавете вода с подходяща температура. Оставете всичко да се накисва за 4-5 минути и натиснете буталото надолу.

На пазара има френски преси както от стъкло, така и от неръждаема стомана. Това е изключително лесен начин за приготвяне на чаша кафе.

Можете да получите по-силна, по-ароматна чаша кафе. Можете да приготвите до осем чаши наведнъж. Позволява прецизен контрол върху времето за варене. Възможно е също така да се използва за студено сварено кафе или чай на листа.

Метод #3 – Ръчен

Според нас ръчният филтър е миналото, но и бъдещето на доброто, чисто кафе. Приготвянето на кафе с ръчен филтър е евтин начин за филтриране на добро кафе. Най-важният аксесоар, разбира се, е ръчният филтър, филтърният държач и хартиеният филтър.

Просто вземете ръчния филтър и подходящия хартиен филтър. Огънете го в перфорирания страничен и долен шев и го поставете в ръчния филтър. Сега завъртете добре филтъра с хладка вода. След това ръчният филтър трябва да се изплакне. Сега водата черпи и го довежда до кипене.

Кафето трябва да е прясно смляно. Не трябва да използвате вряща вода. Прибл. 90 градуса по Целзий са достатъчни. След смилане поставете смляното кафе в ръчния филтър, разклатете го леко, така че повърхността на праха да е равна и го поставете върху чашата или тенджерата. Сега вземете чайника или чайника си и изсипете водата върху кафето на прах.

Метод #4 – Вакуумен сифон

Методът на вакуумния сифон произхожда от Япония. Това е смесен метод, който съчетава спускане и потапяне. Работи като вакуумна кафемашина.

Този метод има две стъклени камери. Под долната камера, която съдържа водата, се поставя източник на топлина; Това води до повишаване на налягането и издигане на водата през колона, която свързва двете камери.

Веднъж отгоре, водата се залива със зърната. В края на времето за потапяне източникът на топлина се отстранява, така че инфузията да спадне и кафето да е готово за сервиране. За тези, които обичат да получат чаша чисто и по-сладко кафе с тяло и интензивен вкус.

Приготвянето на кафе с вакуум машина е един от визуално най-интересните от всички методи за варене. Това е вашият избор две към нула, когато искате да учудите всичките си приятели. Ще ви донесе чаша нежно кафе и визуална напитка, но е трудно за почистване.

Метод #5 – Турско кафе

Това използва метода на инфузия за извличане на аромати и вкусове от кафе на прах, средно и прясно смляно или за предпочитане натрошено в хаванче.

Приготвя се в типичния калайдисан меден съд, джезве или ибрик, напълнен с вода според броя чаши, които се извличат. Просто добавете 2 супени лъжици прах към всяка чаша.

На много слаб огън оставете суспензията да заври, като държите каната за дръжката, за да предотвратите излизането на пяната при кипене.

След това първо завиране кафето се разпределя до половин чаша и тенджерата се слага отново на огъня, за да заври отново.

В този момент течността и пяната се разпределят отново равномерно; полученото кафе не се филтрира: трябва да се пие на малки глътки, без бързо да се накланя чашата, което води до утаяване на праха на дъното. Може да се подслади според вкуса на гостите.

Последни мисли

Кафето е много универсално и това означава, че можем да постигнем различни резултати с едно и също кафе, но с различни методи на приготвяне. Но вече не е необходимо да ходите в кръчма или кафене, за да изпиете страхотно кафе.

Кафето може да се приготви лесно с персонализиран вкус като за ценители точно във вашата кухня. От еспресото до турски метод, има много методи на обработка, които могат да ви разведрят сутринта. Всичко, което ви остава е да изберете, като попитате какъв вкус ви харесва кафето.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти