Най-сладките спомени са тези, които споделяме

Платена публикация

Най-сладките спомени са тези, които споделяме
Снимка: Захарни заводи

"Захарни заводи" АД стартират проект за запазване сладките спомени на българите живи по-дълго.

Разкази за отминалите времена и кратки истории за малките наслади в живота на българите могат да бъдат открити на www.sladki-spomeni.com.

Всеки, който има история с "Карамел Му", "Лукчета", "Карамел Лакта", "Теменужки", "Лимонови резанки", Локум, захар "Сладея" и вафли "Чайка", може да влезе на сайта и да разкаже спомена си.

Марта Вачкова разкри своя най-сладък спомен от детството си.

На сайта тя написа: "Сладките спомени от моето детство свързвам с миризмата на прясно окосена трева. Помня още шума на реката, която минаваше покрай двора на дядо ми и воденицата му. И помня най-сладкото, любимо "Лукче", което получавах като награда от моя дядо Стоян. Награда за това, че съм била послушна и съм помагала. Всички тези спомени са сладки, както е сладък и споменът за "Лукчетата".

"Често съм разказвала с носталгия на дъщеря ми как в детството си, когато родителите ми купуваха от бонбоните "Карамел Му", аз заспивах с кутията под възглавницата”, споделя друга дама - Светлана Денева.

"Това беше традиция за мен, да бръквам и да си вземам бонбон след бонбон, докато заспя."

В историите от детството на всеки присъстват подобни спомени: донесените от татко бонбони "Карамел Му", отмъкната от масата кутия "Лимонови резанки" или негласното споразумение, че "Лукчета" се връщат в магазина вместо ресто.

Разказвайки тези истории на сайта www.sladki-spomeni.com, те не само се превръщат в част от виртуалния музей на сладките спомени на българите, с който "Захарни заводи" АД отбелязва своята 100-годишнина, но и могат да ви донесат още много нови сладки спомени под формата на спечелени лакомства.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти