Мощна, тиха и доказано хигиенична: Първата прахосмукачка без торбичка от Miele - Blizzard CX1

Платена публикация

Miele
Снимка: Miele

Отлични резултати при почистване и изключително удобно и хигиенично почистване на контейнера за прах - това са най-важните предимства на Blizzard CX1. Изключително тиха при работа, първата прахосмукачка без торбичка от Miele защитава потребителя от високите нива на шум, толкова типични за тази продуктова категория. Разбира се следва да добавим към  всичко това и пословичното качество на Miele.

При закупуване на прахосмукачка потребителските предпочитания се различават значително: В Европа  всеки втори купувач предпочита модел с торбичка за прах , заради високата му сила на засмукване и хигиена при смяна на торбичката. Разбира се другата половина потребители предпочитат модели без торбички, които не предполагат  последващите разходи за закупуване на торбички за прах. Феновете на почистване без торбички запитани какви са недостатъците на тези модели посочват като такива по-малко хигиеничния процес на почистване на контейнера и незадоволителното почистване на килими, което се среща при много модели.

Това обаче е компромис, който никой не трябва да прави. "С Blizzard CX1, Miele комбинира класическия подход със силата на почистването без торбичка, по-отговорно от всеки друг производител", казва Матиас Сандър, директор на дивизия "Грижа за почистване " в  Miele. Това важи както за почистването, така и за удобството на потребителя при работа с уреда.

По-голяма мощност и удобство чрез технологията Vortex

В прахосмукачките без торбичка прахът и въздухът се разделят чрез висока центробежна сила (Cyclone Technology). По този начин въздухът на повечето марки прахосмукачки без торбички преминава през серия от малки циклони (мултициклонна система), която изисква много отклонения в посоката на движение на въздуха, което на свой ред отнема много от мощността и е причина за високи нива на шум. При тази система,  регулирането на мощността е практически невъзможно, тъй като много от циклонните системи работят с постоянна висока скорост, за да поддържат циклона. Това е причината Miele да избере моноциклонен подход, наречен Vortex технология, при който въздухът преминава през един единствен и по-голям циклон. Това гарантира много добра ефективност при почистване, съчетана с ниски работни нива на шум. Модел Blizzard CX1 разполага с четирите нива на  настройки за почистване, които могат да бъдат удобно регулирани.

Miele
Снимка: Miele

Преди всичко, Blizzard определя нови стандарти и удобство по отношение на хигиената. "Само при фино филтриране на финия прах по време на вакуумно почистване контейнерът на прахосмукачката може да се почисти без да се създаде облак от прах", обяснява Матиас Сандър. При Blizzard CX1, отделянето на грубия и фин прах осигурява хигиенично манипулиране. В първия етап на филтриране, грубите частици се  разделят от финия прах, който от своя страна напълно се задържа от нагънатия филтър за фин прах Gore®CleanStream® .

Този елемент се намира в отделен филтърен контейнер в уреда и не се влияе от процеса на почистване на прах. Филтърът има сензорно контролирано ComfortClean самопочистване, което осигурява постоянен въздушен поток. При нормална употреба филтърният контейнер, който се сваля изключително лесно, трябва да се изплаква веднъж или два пъти годишно под течаща вода, като има специален датчик на корпуса на уреда, който предупреждава потребителя, че следва да го почисти  "В резултат на тази технология, освобождаването на прах при почистване на контейнера е значително намалено", казва Г-н  Сандър. Нещо повече, всички компоненти са проектирани по такъв начин, че потребителят да не влиза в пряк физически контакт с прахта, нито при почистване на контейнера, нито при почистване на филтъра.

В подкрепа на хигиенично филтриране и почистване на контейнера

В третия етап на филтриране, Blizzard CX1 - в зависимост от модела - е оборудван с хигиенен или HEPA филтър. Последният задържа дори най-дребните частици и алергени, като гарантира, че въздухът, който излиза от уреда е по-чист от въздуха в помещението. И най-важното – филтрите не се нуждаят от подмяна ! Следователно няма допълнителни разходи след закупуването на уреда.

Качеството и предимството на Blizzard CX1 се потвърждава от американската  IBR Laboratories, водеща международна компания в областта на филтрирането. Доброто филтриране на Blizzard CX1 с HEPA AirClean Lifetime филтър и неговата пригодност за употреба от страдащите от алергия е одобрен и от медицинската организация "Allergy UK".

За повече информация: www.miele.bg

Профил на компанията:

Miele е водещ производител в света на премиум домакински уреди за готвене, печене, парови и хладилни продукти, кафемашини, съдомиялни, перални и продукти за почистване на подове. Тази гама се допълва от съдомиялни, перални и сушилни за професионална употреба както и перални-дезинфектори и стерилизатори за медицинско и лабораторно приложение (Miele Professional). Компанията Miele, основана през 1899 г., има 8 производствени завода в Германия както и по един завод в Австрия, Чехия, Китай и Румъния. Оборотът за 2015/2016 г. възлиза на приблиз. 3,71 милиарда евро, като продажбите извън Германия имат дял от около 70%. Miele се представлява от собствени търговски дъщерни дружества и от вносители в почти 100 държави. Компанията Miele, понастоящем четвърто поколение семейна собственост, наема работна сила от около 18 400 души, от които 10 300 души в Германия. Седалището на компанията се намира в Гютерсло/Вестфалия, Германия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти