Морски колаген - защо си струва да го използвате?

Платена публикация

колаген
Снимка: FHL

Стегнатата и еластична кожа е важен фактор за поддържане на здрав, младежки вид с течение на времето. Кожата ни, която е най-големият орган в човешкото тяло, трябва да се справя с множество заплахи всеки ден, представлявайки първата защитна бариера на тялото. Нейното здраве не е само въпрос на привлекателен външен вид, но преди всичко един от важните признаци за добро състояние на тялото. Как да поддържаме кожата ежедневно, за да запази еластичността си дълги години?

Кожата, в която живея

Има няколко късметлии, които в генната лотария получиха като подарък красива, безупречна кожа, по която е напразно да се търсят видими признаци на стареене. По-голямата част от нас обаче рано или късно се борят с влошеното състояние на кожата. Този процес се ускорява от често неблагоприятни външни фактори, като замърсяването на въздуха и огромното количество химикали, с които влизаме в контакт всеки ден. Ежедневна грижа, диета, хидратация, нередовен начин на живот, прекомерен стрес, употреба на стимуланти, нарушения на съня, заболявания на начина на живот - това са само част от факторите, които влияят върху външния вид и състоянието на кожата. Основният проблем обаче е намаляващото с течение на времето производство на колаген, който е един от основните градивни елементи на съединителната тъкан.

Ролята на колагена

Колагенът е структурен протеин, който се състои от множество аминокиселини, като глицин (около 33%), пролин (около 10%), хидрокси пролин (около 10%) и хидрокси лизин (около 1%). Основната му функция е да осигури структурната цялост на тъканите и органите и способността им да се формират и възстановяват. Колагенът е основният фиброзен компонент на кожата, кръвоносните съдове, зъбите, костите, сухожилията и хрущяла, който осигурява на тъканите устойчивост на разтягане чрез създаване на структури, наречени колагенови влакна. С възрастта количеството на колагеновите влакна намалява, което води до появата на бръчки и отпускане на кожата. Многобройни проучвания показват, че добавката на колаген допринася за повишаване на хидратацията на кожата и подобряване на еластичността на съединителната тъкан. Освен това е доказано, че има положителен ефект върху ставите и костите. Морският колаген действа благоприятно и при проблеми на опорно-двигателната система. Често се приема при артроза, остеоартрит и остеопороза. Действа благоприятно и при спортни травми, като навяхване и изкълчване на ставите.

Защо Морски Колаген?

Когато търсите Колаген за стави трябва да имате предвид, че се получава от различни източници ( пилешки хрущяли, телешки или свински колаген хидролизат). Пилешкия, съдържа колаген тип 2, който е най-добър за ставите. Морският колаген най-често се получава от кожата, костите и главите на риби (основно риби като атлантическа треска, толстолоб или сьомга). Неговата характерна особеност е по-рядката химична връзка между колагеновите влакна, което води до 7 пъти по-добро усвояване на рибения колаген в сравнение с колагена от други източници. Високата разтворимост позволява използването на по-меки процеси на обработка по време на производството на хранителни добавки, поради което този колаген не е изложен на значително разграждане до такава степен, както този, чийто източник е говежди или свински протеин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти