Моят зелен град, не само за ден

Платена публикация

Моят зелен град, не само за ден
Снимка: EКОПАК

В събота (26.09.2015 г.) стартира осмото поредно издание на екологичната инициатива „Моят зелен град“.

Началото ще бъде поставено в Банкя от 10:00 часа, където стотици еко-любители ще могат да засадят дърво и да направят региона по-зелен. И тази година доброволческата кампания се организира от системата на Coca-Cola в България, Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и ЕКОПАК България АД, с подкрепата на район Банкя.

В съботния ден, всички присъстващи любители на природата ще могат да допринесат за създаването на първата гора на „Моят зелен град“.

За малчуганите, които се присъединят към инициативата ще бъде организирано специалното образователно куклено шоу на ЕКОПАК и „Театър на приказките – София“: „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка”.

По този начин кампанията цели да спомогне за възпитаването на любов към природата у децата и да им покаже как могат да се грижат за нейното опазване.

Още 17 български населени места ще се включат в тазгодишното издание на кампанията през идните няколко седмици.

В активности по почистване, боядисване на пейки, маси и беседки, както и възстановяване на кошчета за боклук и изграждане на катерушки ще се впуснат доброволци от Боровец, с. Розово (обл. Пазарджик), Сандански, Велико Търново, Русе, Плевен, Берковица, Габрово, Варна, Мъглиж (обл. Ст.Загора), Димитровград, Смолян и Добрич. Жителите на Бургас, Сливен и Ямбол, пък, ще впрегнат своите усилия в разчистване на дерета от камъни, както и в ремонтни дейности на църквата в манастир „Света Богородица“.

Тази година с активности по залесяване ще се включат и доброволци от Пловдив и Търговище.

Всички еко-любители са добре дошли да се включат в инициативата, а на място ще могат да получат необходимите за облагородяване на областта материали.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти