Младият поет Явор Янесовски представи новата си стихосбирка „Сънуван шепот“

Платена публикация

Явор Янесовски премиера
Снимка: PR архив

Събитието обедини поезия, музика и театър в магичен пърформанс

Многобройна публика посети емоционалната премиера на стихосбирката „Сънуван шепот“ от младия поет Явор Янесовски. Събитието се проведе на 12 септември 2023 г. в Книжен център „Гринуич“ и събра на една сцена писатели, музиканти и театрални артисти. Художничката Павлина Тодорова представи картините си, поместени в изданието, а сумата от продажбите им, както и тази от закупените книги, беше дарена на Сдружение „Операция: Плюшено мече“.

Явор Янесовски премиера
Снимка: PR архив

„Сънуван шепот“ е третата стихосбирка, която пиша, но с нея поставям началото на нов много по-личен и емоционален етап в творчеството си. Тя е връщане назад във времето към най-съкровените ми мигове, част от тях опиянени от щастие, други болезнени.“, сподели Янесовски. „Читателите ще бъдат отведени на пътешествие до бленувани и неподозирани дестинации“, добави авторът и благодари на художничката, чиито картини допълват написаното по невероятен начин. Водещият на премиерата, писателят и музикант Светослав Димитров, успя да провокира Явор Янесовски с необичайни въпроси, които разкриха любопитни подробности, свързани с написването на стихосбирката, преживяванията и с пътя на твореца през годините, посветени на поезията.

Явор Янесовски премиера
Снимка: PR архив

Към невероятната атмосфера допринесоха талантливите артисти от Playback театър „Разкажи ми“ и известните родни музиканти от „Fairy Strings“ Бояна Зарева (цигулка) и Девора Крумова (арфа). Те омагьосаха гостите с импровизиран пърформанс, който по въздействащ начин визуализира света на лирическия Аз, изпълнен с копнежи, страхове и „сиротни тайни“. Гостите се насладиха на лиричната вечер и за първи път успяха да се докоснат толкова близо до света на твореца.

Явор Янесовски премиера
Снимка: PR архив

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти