Митовете за употребяваната техника: опровергани!

Платена публикация

PCLife
Снимка: PCLife

Някои от най-често срещаните становища на хората, които не се определят като привърженици на техниката втора ръка са, че този тип компютри са бавни, морално остарели, почти непотребни.

Истината е, че всеки специалист или любител на тема компютри може да прецени за себе си дали да заложи само и единствено на нова техника, или да се възползва от примамливите предложения за маркови употребявани компютри. Такива ще намерите и в магазин за компютри PCLife, от където ни увериха, че покупката на лаптоп втора употреба не е безрасъдство, а точно обратното – попадение право в целта!

Ето някои опровержения на предразсъдъците, от които можете да се освободите, особено ако искате най-после да работите с бърз компютър, който ще ви спести средства и ще ви помогне да развиете успешен бизнес.  

Мит #1: Парите, дадени за техника втора употреба, са пари „хвърлени на вятъра“.

Напротив, това е инвестиция, при която давате между 400-500 лв. за марков и напълно запазен компютър, който би ви струвал над 1000 лв., ако бъде закупен чисто нов. При покупка на употребявана компютърна техника вие получавате дори пo-дoбpo cъoтнoшeниe мeждy цeнa и пapaмeтpи, в cpaвнeниe c нoвитe бюджетни компютри нa пaзapa. 

Мит #2: Много хора мислят, че един компютър, който е втора ръка, няма как да работи бързо и надеждно, както нов. 

Този вид техника преминава през сериозни тестове, сервиз и профилактика, така че много от моделите, които имате възможност да купите, са напълно конкурентни по надеждност и бързина с новата техника. Подобрените RAM памет и процесор са още една причина да се доверите на подобен компютър и сами да се уверите, че той работи надеждно.  

Мит #3: Възможно е да възникнат скрити дефекти и проблеми – нямаме никаква гаранция, че те ще бъдат поправими.

Това не бива да притеснява купувачите на техника втора ръка. Подобни проблеми се срещат рядко, защото техниката е обстойно тествана и изправна, а в случай, че са установени дефекти и забележки, те са упоменати. Освен това, ако закупите машината от утвърдена фирма за употребявана техника, вие се сдобивате с гаранция за продукта и в рамките на 6 месеца до 1 година можете да разчитате на гаранционен сервиз, в случай на проблем.

PCLife
Снимка: PCLife

Мит #4: Преносимите компютри втора употреба са с амортизирани батерии и издържат максимум до час. 

Живота на батерията е индивидуален за всеки лаптоп, тъй като зависи изключително много от начина на експлоатация. Често предлаганите серии от лаптопи са напълно нови, тъй като са върнати от нереализирани сделки. Някои лаптопи втора ръка са били ползвани за много кратък период от време, така че притежават напълно здрава и издръжлива батерия.  

Мит #5: Все пак това вероятно са компютри, при които има проблем? 

Може би е нормално да го мислите, но не бива да забравяте, че всичко в света на техниката се развива много бързо и на специалистите им се налага да подменят често своите компютри, съобразявайки се с променящите се нужди на тяхната работа и по-високите изисквания към техниката, с която работят. 

Често причината да предоставят за продажба марковия си компютър или лаптоп не е в това, че той им създавал грижи и не е работил както трябва, а в това, че са се сдобили с по-нов модел компютър и стария вече не им е нужен. Реално можете да попаднете на напълно нов компютър, който няма нито технически, нито козметични проблеми. Голямото предимство в този случай е, че я купувате на доста по-ниска цена и инвестицията е повече от изгодна.

Мит #6: Употребяваната техника едва ли е най-подходящо решение за вашия бизнес. 

Един мит, който бързаме да развенчаем. Именно разумният разход на средства и осигуряването на надеждна техника са предпоставките за развитието и успеха на един бизнес. Употребяваните компютри са с добри процесори и напълно могат да отговорят на вашите изисквания и очаквания, а цената, която ще платите, няма да се отрази съществено на бюджета на фирмата. 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти