Малките неща от голямо значение за здравето

Платена публикация

vitagold
Снимка: Vitagold

Здравето е най-ценното нещо, което притежава всеки един от нас. Редица фактори, като хранене, физическа активност, стрес, условия на околната среда, тютюнопушене, прием на алкохол и др., оказват влияние върху здравето и могат да му повлияят в позитивна или негативна насока. В медицината са проведени редица проучвания, проследяващи именно факторите, които оказват най-голямо влияние върху здравето на човешкия организъм.

Все повече внимание напоследък се обръща върху чревната микрофлора и нейното влияние върху здравето. Чревната микрофлора, или чревна микробиота, представлява сложна екосистема от микроорганизми, които населяват определени части на храносмилателната система, като общото им тегло може да достигне до 2 килограма. Общият брой на клетките, населяващи храносмилателната система, надвишава до 10 пъти броя на клетките, изграждащи човешкото тяло. По-голямата част от чревната микрофлора не е вредна за организма и съществува във взаимно сътрудничество с чревните клетки.

Проведени са научни изследвания, които показват връзката на чревната микробиота с протичането на различни заболявания – синдром на раздразнено дебело черво, метаболитни заболявания като затлъстяване и диабет, алергии и др. Съществуват и редица предположения за това, че чревният микробиом играе важна роля не само в поддържането на здравето на храносмилателната система, но също така, че има и важна роля в поддържане здравето на целия организъм.

Населването на храносмилателната система с микроорганизми се осъществява по време на и след раждането. Редица фактори влияят върху състава на микрофлората, като вид на приеманата храна и хранителни навици, киселинност в съответната част от храносмилателната система, фактори на околната среда, прием на различни медикаменти, заболявания и др.

Чревната микрофлора, поради голямото си видово разнообразие, е отговорна за протичането на редица жизненоважни за организма функции - метаболитни процеси, които не могат да бъдат осъществени от човешките клетки, било то цялостно или частично, като разграждане на хранителни вещества, синтез на витамини, синтез на заменими и незаменими аминокиселини. Чревната микробиота играе важна роля и по отношение на формиране на имунитета на организма и предпазването му от патогенни микроорганизми.

Какво представляват пробиотиците?

Терминът „пробиотици” /от гръцкото „pro bios”/ се употребява отдавна. Най-подходящото определение за тях дава през 1989 г. R.Fuller: „ живи организми, които добавени с храната, оказват положителен ефект върху организма - гостоприемник чрез подобряване баланса на чревната микрофлора”.

Пробиотичните микроби обикновено са природни антагонисти на болестотворните за организма бактерии – при чревни инфекции, например, те помагат на организма за освобождаване от патогени – потискат техния растеж, в някои случаи до пълното им обезвреждане.

Следните пробиотични щамове са с доказани положителни ефекти върху здравето на организма: Lactobacillus, Bifidobacterium, Saccharomyces, Enterococcus, Streptococcus, Pediococcus, Leuconostoc, Bacillus и др.

Пробиотиците имат следните положителни функции върху организма:

  • Заселени в гастроинтестиналния тракт, те подтискат развитието на патогенни микроорганизми
  • Улесняват разграждането на жлъчните соли, което позволява намаляването на холестерола в кръвта
  • Подобрявавт храносмилането, намаляват образуването на газове и подуването
  • Нормализират чревната перисталтика и оказват благоприятен ефект при запек
  • При инфекция с Helicobacter pylori /един от основните фактори за развитието на редица заболявания в гастроинтестиналния тракт, като гастрит и язва/ - добавянето на някои щамове към стандартната терапия може да окаже положителен ефект при борбата с инфекцията
  • Повлияват благоприятно състоянието при поява на диария с различен проиход
  • Стимулират развитието на имунитета
  • Допринасят за възстановяване на увредената вследствие приложението на антибиотик чревна микрофлора

Кой продукт да изберем?

Изборът от продукти днес е наистина огромен, като всеки един има своите предимства и недостатъци. Оптималната комбинация от полезни свойства /вид, брой, устойчивост на микроорганизмите, дали е обикновен пробиотик или е съвременен синбиотик и др./ е необходима, за да може да се очаква постигането на бърз резултат.

Vitagold PROBIONAT съчетава в себе си редица позитивни качества, които допринасят за неговата висока ефективност и постигането на оптимален резултат от приложението му. Приемът на Vitagold PROBIONAT доставя над 15 милиарда жизнеспособни бактериални клетки Bacillus coagulans /Lactobacillus sporogenes /. Освен това, Bacillus coagulans образува защитна спора, която го пренася без качествена и количествена промяна през стомаха. Пробиотичните бактерии на Vitagold PROBIONAT са в спороформа и чакат да се развият, след като достигнат червата и условията за тях са най-добри, т.е. нивата на влага, температура и наличие на хранителни вещества са оптимални. Спорите прорастват и пролиферират в гастроинтестиналния тракт в рамките на няколко часа.

Vitagold PROBIONAT предотвратява растежа на патогенните микроорганизми, като:

  • Намалява рН в червата
  • Oбразува бактериоциди (антимикробни белтъчни съединения), които са инхибитори на Грам+/ Грам– бактерии
  • В конкуренция е с патогенните бактерии за хранителни вещества

Vitagold PROBIONAT е стабилен и 10 пъти по-устойчив от пробиотичните щамове в киселото мляко. Много млечнокисели бактерии, вкл.съдържащите се в киселото мляко Lactobacillus и Bifidobacterium, са термолабилни и е необходим определен температурен режим, за да се поддържа тяхната жизнеспособност.
Vitagold PROBIONAT / Bacillus coagulans/ остава в стабилно състояние при различни условия – суха среда, температура под 30° C.

Очаквани ефекти от приложението на Vitagold PROBIONAT

При вирусни стомашно-чревни инфекции:

  • ДОПРИНАСЯ ЗА НАМАЛЯВАНЕ ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ДИАРИЯТА – осигурява бързо възстановяване на равновесието между „добрите” и „лошите” бактерии

При стомашни нарушения и за регулиране на чревната перисталтика:

  • ДОПРИНАСЯ ЗА РЕДОВНАТА ДЕФЕКАЦИЯ ПРИ ЗАПЕК И НЕРЕДОВЕН СТОМАХ – млечнокиселите бактерии в него подпомагат нормалната чревна перисталтика
  • НАМАЛЯВА ПОДУВАНЕТО И ДИСКОМФОРТА – Vitagold PROBIONAT / Bacillus coagulans/ потиска развитието на патогенните бактерии и понижава нивата на токсичните вещества, образувани от тях
  • НАМАЛЯВА ТЕЖЕСТТА В КОРЕМА – подобрява храносмилането, осигурява  ефективното обработване на храната, усвояване на полезните вещества и регулярното изхвърляне на остатъчните вещества

При прием на антибиотици:

  • НАМАЛЯВА РИСКА ОТ ПОЯВА НА ОСТРА ДИАРИЯ, предизвикана от употребата на антибиотици
  • ПРЕДОТВРАТЯВА негативни ефекти на антибиотиците върху организма, в частност върху имунитета и стомашно-чревното здраве
  • ВЪЗСТАНОВЯВА равновесието между „добри” и „лоши” / патогенни / бактерии и подпомага поддържането на популацията на полезните бактерии в стомашно-чревния тракт  – гарантира доброто храносмилане и пълноценно усвояване на хранителните вещества от организма

Кога да използваме Vitagold PROBIONAT?

За нормализиране на чревната флора/повишаване на имунинета – дисбиоза; инфекциозна бактериална и вирусна диария; диария, свързана с прием на антибиотици; диария при ентерално хранене и диария при пътуване; запек; храносмилателен дискомфорт (метеоризъм и подуване на корема); облекчаване на симптомите на непоносимост към лактоза; синдром на раздразненото черво (IBS); възпалителна болест на червата (болест на Crohn и язвен колит).

Състояния, които не са свързани със стомашно-чревния тракт – инфекции на пикочните пътища, неспецифичен вагинит, хиперлипидемия и хиперхолестеролемия, хипертония и инфекции на дихателните пътища.

Как да използваме Vitagold PROBIONAT?

По 1 капсула дневно. При съвместно приложение с антибиотик, между приемите на PROBIONAT и антибиотика трябва да има поне 2 часа.

Продължителността на приложението зависи от конкретното състояние, но се препоръчва да бъде поне 7 дни. При антибиотична терапия – 1 до 3 седмици след нейния край.

Защо Vitagold PROBIONAT е различен и предпочитан пред другите пробиотици?

Съдържа стандартизиран и клинично проучен щам на пробиотични бактерии – Bacillus coagulans.

Единствен спорообразуващ пробиотик с доказана стабилност на спорите, без специален режим на съхранение.

Иновативна технология на капсулиране – DRcaps™ – докато класическите желатинови капсули се разпадат в средата на стомашно-чревния тракт, DRcaps™ капсулите са доказано устойчиви на въздействието на стомашната киселина, благодарение на което до червата достигат по-голям брой жизнеспособни пробиотични бактерии .
 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти