Магическата реалност на Флоренция

Платена публикация

Unsplash
Снимка: Unsplash

Не е вярно, че приказките не същестуват. Напротив! И не само, че са реалност, но има едно определено място, което целогодишно носи магическо усещане за всеки, който се докосне до него. Италианската перла Флоренция е мечтана и задължителна дестинация за всеки, който иска да се потопи в атмосферата на Италия. 

А пролетта и лятото са може би най-подходящите сезони, в които да опознаете тази магическа реалност, наречена Флоренция.

И понеже далеч не само катедралата в града Санта Мария дел Фиоре (от италиански език Света Дева с цветето) е впечатляваща атракция, която да посетите – в слеващите няколко изречения мисловно ще се телепортираме там.

Unsplash
Снимка: Unsplash

Е, в люлката на ренесансовия стил – Флоренция – може да откриете почти всичко. Изящни сгради, великолепни градски пейзажи, динамика, божествено вкусна храна, множество пъстри площади... и какво ли още не.

Река Арно и гледката от моста „Понте Векио“ са задължителна локация. Това е единственият мост в италианския град, който е останал спасен от нацистите в миналото. Също така той е и най-старият мост във Флоренция. Пастелните цветове, които се разкриват на този пейзаж, топлите лъчи на слънцето, хрупкавият кроасан в едната ви ръка и ръката на любимия човек в другата... или пък още един кроасан с масло...или пък чаша италианско ароматно кафе... Ето, приказките не са магия, а са реалност и то недалеч от България.

Друга забележителност, която не трябва да пропускате по време на своето италианско пътешествие е фонтанът на Нептун, който се намира в центъра на града на площад „Синьория до Стария дворец. Няма как да го пропуснете, защото всички посетители на Флоренция искат да запечатат спомен от него. Има и легенда за този фонтан (както всеки един друг фонтан), но тя остава тайна засега – нея може да я научите, когато посетите града.

Unsplash
Снимка: Unsplash

Изкуството из Флоренция далеч не е само в музеите и галерите – всички площади, градинки и сгради носят магнетично усещане. Дори из малките централни улички по стените на града може да откриете градската представа за изкуство и култура – графити, поетични послания и цитати на италиански автори. Същинско предизвикателство си е да ги разгадаете, ако не знаете италиански, но пък доста заинтригуващо и любопитно предизвикателство.

Музиката из града – тя никога не спира, съчетана с бурни и шумни наздравици. Уличните музиканти ще допринесат доста лесно да се потопите още повече в италианската атмосфера.

Дворецът Медичи Рикарди непременно трябва да го включите в обиколката на града си – предвидете си обаче повече време там, защото мащабът му е доста голям, и за да му се насладите подобаващо – ще ви отнеме време.

И не на последно място – храната. Каквото и да опитате там, няма да сбъркате, защото италианците знаят как да приготвят вкусна храна. Малко на брой съставки, но все качествени и ароманти – това може би е тяхната тайна.

От италианските деликатеси и колбаси, през сирена и опушени меса, през пастата и пиците, та чак до сладките им изкушения, които нямат край. Е, кои датите си набелязахте за Флоренция?

Виж разнообразие от оферти за екскурзии до Италия – с автобус или самолет

Unsplash
Снимка: Unsplash

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти