Лукс в зелено в кадри, заснети с HUAWEI nova 11 Pro в партньорство с НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“

Платена публикация

HUAWEI
Снимка: HUAWEI

От дебюта си през 2016 г., серията nova въплъщава младост, жизненост, увереност и безкрайна енергия. 7 години по-късно nova не просто следва, а води тенденциите и се грижи за младите хора като им помага да изразяват себе си и да покажат истинското си аз.

Различните начини на изразяване на младите хора бе вдъхновението новата серия да бъде представена в партньорство с учебното заведение, превърнало се в еталон за креативност и творчество - Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“, чийто Факултет по екранни изкуства тази година празнува своя 50-годишен юбилей.

НАТФИЗ е първото българско висше училище и една от най-престижните образователни институции в областта на сценичните и екранни изкуства в страната и чужбина. От създаването ѝ през 1948 г. до днес Академията е дом на големи имена от сферата на театъра и киното. Оттук своя път поемат артисти, които бързо се превръщат в любимци на публиката и с гордост разказват историята на своето съзряване като творци.

„Особено приятно впечатление в мен оставя режимът за нощно снимане, заради качеството на получените образи в условия с много ниска осветеност. Въпреки че камерата няма вградена диафрагма в обектива, софтуерното постигане на дълбочина на рязкост в Portrait и Аpperture режимите е на добро ниво”, споделя Таня Дечева, преподавател асистент по фотография в НАТФИЗ.

Четирима нейни студенти, истински представители на поколението “nova” – Десислава Юмерова, Боян Кривошиев, Никола Узунов и Владислав Велчев, демонстрираха мощността на камерата на nova 11 Pro в областта на портретната фотография в реална ситуация на парти обстановка, която провокира креативността, но и отправя сериозни предизвикателства поради слабото и сложно осветление. В ролята на обекти за портретите влязоха моделите на Ивет Фешън – Ясна, Стилиана, Мила и Никол, подготвени от екипа на стилистите Слав и Хубен.

Визията на четирите модела изразява свежестта на пролетта и е вдъхновена от първия по рода си монограмен дизайн със зелена веган кожа на nova 11 Pro. „Зеленото е актуална модна тенденция, а тази кожа е изключително мека и приятна на допир. HUAWEI nova 11 Pro e това, което всяка визия трябва да бъде – комбинация от цвят, акцент – тук под формата на монограм, материали и цялостна елегантност и удобство“, коментира Хубен Хубенов. Самият смартфон е използван като моден аксесоар в някои от заснетите портрети.

HUAWEI
Снимка: HUAWEI

Ето и коментарите и избрани кадри заснети от студентите по фотография:

Десислава Юмерова /IV-ти курс/: Това, което най-много ми допадна, беше макро обективът и нощният режим. Много хубаво прелива цветовете, когато има различно осветление. Телефонът е лесен за използване и снимане, даже когато моделът се движи.

Боян Кривошиев /III-ти курс/: Удобната камера, която може да предложи различни изобразително-изразни средства, е много важна за един фотограф, за да може той да улови всеки миг по начина, по който го вижда. Възможностите на широкоъгълната и макро камерата, съчетани с широкия спектър от технически възможности на „про” режима, събрани в удобния корпус на HUAWEI nova 11 pro, ми дава самочувствието, че мога да изследвам света пред себе си без ограничения.

Никола Узунов /IV-ти курс /:  Хареса ми колко е компактен телефонът и как можеш да заснемеш всичко навсякъде и по всяко време! Харесах също, че има нощен режим на камерата и може да направиш кадри с по-слабо осветление или през нощта! Имал съм предишен модели на Huawei и ми направи впечатление, че този е снабден с по-широка оптика.

Владислав Велчев /II-ти курс /: Хареса ми, че има широкоъгълна камера. Макрото също е хубаво, има и добри опции за портретни снимки.

Магията на фотографията, разкрита от студенти в НАТФИЗ с HUAWEI nova 11 Pro

HUAWEI nova 11 Pro e неустоима възможност да се включите до 15 август 2023 г. в локалния конкурс XMAGE на Huawei България с тема „Повече светлина в моята история“. Най-добрата снимка ще бъде избрана от реномирано жури, член на което е и Таня Дечева, и ще получи HUAWEI P60 Pro в цвят Rococo Pearl. Условието е всеки участник да сподели публично снимка, заснета с Huawei смартфон, независимо от модела, във Facebook или Instagram с хаштаг #HUAWEIXMAGEBG. Всеки участник може участва с неограничен брой кадри и да се включи със същите или други и в избрана категория на глобалния конкурс HUAWEI XMAGE 2023 тук: https://gallery.consumer.huawei.com/.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти