Лятна аптечка за вашата почивка - какви лекарства е важно да вземете?

Платена публикация

аптечка лекарства
Снимка: iStock

Лятото е в разгара си и ако вашата семейна почивка предстои, вероятно от рано сте започнали да планирате какво да сложите в куфарите. Едно от нещата, което е важно да приготвите, наред с джапанките и плажните принадлежности, това е аптечката.

Всички се надяваме, че няма да ни се наложи да я ползваме, но е добре да вземете допълнителни мерки и да вземете с вас поне основните лекарства. За съжаление не във всеки курорт има денонощни аптеки и ако някои членовете на семейството се разболее или почувства неразположение, ще имате възможност да реагирате на момента.

За да ви бъде още по-лесно, а и за да не забравите нещо важно, в следващите редове обобщаваме списък с лекарства и принадлежности, с които е добре да заредите вашата аптечка по време на пътуване.

Лекарства за сваляне на температура

Изключително неприятно е вие или децата да се разболеете по време на дългоочакваната лятна почивка, за съжаление не е рядкост. А един от първите симптоми, които издават това, е повишаването на температурата. Затова е добра идея да изберете подходящи медикаменти срещу температура, както за малчуганите, така и за възрастните. Не забравяйте да сложите и термометър при лекарствата, за да може да я следите.

Обезболяващи медикаменти

Зъбобол, главоболие или спазми в корема също не са изключен сценарий. Ако в аптечката си разполагате с подходящите медикаменти, които да облекчат болката, може да си спестите доста неприятности. Разбира се, ако проблемът е сериозен, потърсете незабавно спешна медицинска помощ.

Капки за уши

Този тип лекарства имат специално място в списъка, тъй като заради плуването в морето, не е изключено в ушите ви да попадне вода. Това може да причини остри болки или т.нар. заглъхване на ухото. Капките за уши могат поне временно да облекчат неразположението, което успеете да стигнете до кабинета на специалист.

Хапчета или капки против повръщане и диария

Много често рекламните сюжети на тези лекарствени продукти се развиват именно край морето. Промяната на климата, както и хапването на храна, която може и да се окаже с недобро качество, често се отразяват на стомаха ни. Симптомите на повръщане и/или диария могат не само да развалят почивката ви, но и да доведат до по-сериозно обезводняване. Добре е да вземете навременни мерки, ако те се появят. В случай, че имате съмнения за хранително натравяне, добра идея е да не подценявате ситуацията и да посетите лекарски кабинет.

Антиалергични средства

Още една добра идея за лятната ви аптечка. Ухапванията от насекоми, обривите и други подобни реакции са много разпространени в топлите сезони. Това важи с пълна сила за малчуганите, които имат доста чувствителна кожа и са най-податливи на алергии.

Хапчета за болки в гърлото и сироп за кашлица

Тези лекарства също намират задължително място в аптечката за почивка. Все пак голямото количество сладолед и студени напитки могат бързо да доведат до болка в гърлото. Добре е да сте подготвени, особено когато става дума за най-малките членове на семейството.

Медикаменти за почистване на рани и лепенки

В случай на лек инцидент, добре е да имате под ръка превързочни материали, лепенки, както и подходящите почистващи средства, с които да дезинфекцирате раната. Стандартни решения като кислородна вода или риванол биха ви свършили работа в повечето случаи.

Накрая, но не и по значение, не забравяйте да добавите лекарства по лекарско предписание, ако се налага да приемате такива. Също така, бихте могли да се заредите и с витамини и минерали, които ще ви помогнат да набавите нужното количество полезни вещества и ще благоприятстват имунитета ви.

Тези и още много други лекарствени средства може да поръчате лесно от Онлайн Аптеки 36.6, за да пристигнат навреме за вашата почивка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти