Къде си, Бернадет?

Платена публикация

Cinelibri
Снимка: Cinelibri

Не е лесно да си жена „матриарх” и  мизантроп едновременно, освен ако първото не води до второто рано или късно. Главната героиня на „Къде си, Бернадет?” загърбва ексцентричното си семейство (в резултат то изпада в криза) и изчезва мистериозно в този бързоумен и божествено забавен роман, вдъхновил едноименния филм с Кейт Бланшет, който ще видим на CineLibri!

Бернадет Фокс има по-скоро печална слава. За съпруга си, истински Microsoft-гуру, тя е безстрашно упорит партньор; за майките на посещаващите частни училища в Сиатъл тя е срам и позор; за експертите в своята област тя е революционен архитект; а за 15-годишната си дъщеря Бий тя е най-добър приятел и просто мама.

Cinelibri
Снимка: Cinelibri

Но един ден Бернадет изчезва. Всичко започна, когато Бий изисква обещаната от родителите си награда: семейно пътуване до Антарктида. Засилващата се алергия на Бернадет към Сиатъл - и към хората като цяло - я прави толкова агорафобична, че си намира виртуален асистент в Индия, който да изпълнява поръчките й. Но при това положение едно пътуване до края на земята може да е доста проблематично…

За да намери майка си, Бий събира имейл съобщения, официални документи и секретна кореспонденция. Резултатът е един неустоим, изненадващо трогателен роман за „неразкритите”гении и ролите майка -дъщеря в този абсурден свят. Не друг, а самият Джонатан Франзен признава, че е изгълтал книгата „с безгрижно удоволствие”. Кейт Аткинсън се присъединява към него: „Къде си, Бернадет?” е свежа, забавна и изискана история, но най-хубавото е, че нямах никаква представа какво ще се случи на следващата страница. Беше диво препускане.”

Cinelibri
Снимка: Cinelibri

Каква радост, че тъкмо Ричард Линклейтър, режисьорът на трилогията „Преди изгрева”, „Юношество” и „Waking Life” се е захванал с този проект! Внимание, не очаквайте мейнстрийм комедия, която да ви накара да изпопадате от смях. Филмът е забавен и причудлив, верен на духа на книгата и може би дори малко циничен, но навежда към размисъл върху битките на днешния човек да остане „с всичкия си” при затегнатите рамки за нормалност. Затова е страховито навременен. А Кейт Бланшет заслужава поредния си „Оскар”!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти