Красиви и различни екипи за женски футбол

Платена публикация

екипи за женски футбол
Снимка: iStock

Стегнатото прилепване на футболните фланелки, кара мъжете да се чувстват като супергерои, но при жените е различно. Те искат да се чувстват удобно и да изглеждат професионално.

Исторически погледнато, жените са преминали от мъжкия вариант футболни дрехи към дамските версии на тези дизайни.

Един страхотен футболен комплект прави огромно впечатление и завладява сърцето и душата на зрителите, наред с отличното представяне на отбора. Всеки отбор може да има екипировка за домакин и гост, но дизайнът трябва да се придържа към дългия списък от правила и изисквания на FIFA. Разрешени са максимум четири цвята, комплектите за домакин и за гост, трябва да контрастират, а отразяващите материали са забранени.

Въпреки че производителите на екипи за женски футбол имат относителна свобода, женските комплекти се придържат към същите стари формати. Създават се комплекти, които пасват по-добре на женското тяло, но все още близо до дизайна на мъжките комплекти.

В навечерието на шампионата Евро 2022 за жени, женските отбори от цял свят оставиха своя собствен отпечатък върху екипипите. Компании като Nike и Adidas отново взеха под внимание мненията и предпочитанията на играчите, проектирайки индивидуални дамски екипи, както направиха за Световното първенство за жени през 2019 г.

екипи за женски футбол
Снимка: iStock

Eволюция на дамския футболен екип

1990

Няма забележима разлика между мъжкия и женския футболен екип. Това важи както по отношение на кройките – футболните фланелки бяха свободни през 90-те, но постепенно се промениха към днешната по-специална кройка или по отношение на дизайна.

По-широките фланелки бяха съчетани с V-образно деколте, като някои бяха с яки. През 1991 г. графичните елементи бяха доста опростени в сравнение с днешния им вид. Производителите изпробваха топлинно сублимационен печат, което води до случайна поява на ивици.

Нещата се промениха за Световното първенство за жени през 1995 г. Германия и Япония приеха цветовете на своето знаме в диагонални дизайни, Китай и Дания бяха също толкова сложни.

2000

Семплия дизайн отново остава на фокус. Смята се, че това се дължи на доминацията на трете големи доставчика на екипи: adidas, Nike и Puma. Основният влияещ фактор тук е развитието на световния пазар за спортно облекло за свободното време.

Екипите за Световното първенство за жени през 2007 г. са с ярки цветове и ясни ивици, по-заоблено деколте за някои отбори с незабележими вълнообразни шарки.

2010

Това е последното десетилетие, което позволи на женските отбори наистина да започнат да се отличават, когато става въпрос за женски футболни екипи. През 2011 г. женският отбор на Япония изглеждаше облечен в същата екипировка като мъжете, но нотка на розово го отличаваше от мъжкото червено.

Световното първенство през 2015 г. беше първото, на което участваха 24 женски отбора, и това позволи разнообразието от стилове да излезе на преден план. Различни форми деколтета се появиха заедно със смесица от цветове и щампи.

За първи път много женски отбори са участвали в създаването на свои собствени комплекти по поръчка. Освен промените в цвета и модела, стиловете също се развиват, и стават по-подходящи за жените. Връзките на шортите са заменени с еластичен колан, за да се предотврати изпотяване и триене и се коригира кройката на късите панталони, според формата на женското тяло.

екипи за женски футбол
Снимка: iStock

2020

Устойчивостта и екологичната етика са ключовата дума, която присъства на Евро 2022 за жени. Nike и Adidas са водещи, използвайки рециклирана полиестерна тъкан за своите комплекти. Отличителният дизайн на Nike за новите фланелки като домакин и гост на английските лъвици / Lionesses със сигурност привлече вниманието, описан като може би за най-смелия и най-ярък, който марката е използвала при проектирането на екип за Англия.

Екипът на отбора е имал основна роля в дизайна на комплекта за 2022 г. Изработен посредством специална препращаща се плетка към ъгловите линии на шлифовани диаманти, основната привлекателна сила на новия екип е перлеподобният детайл на герба, който отдава уважение към всички играчи, допринесли за превръщането на женския футбол в това, което е е днес. “ Фразатаsend her victorious” е написана в яката, препращайки към ред от националния химн.

Nike също така проектира някои фантастични екипи за Франция и Холандия, вдъхновени от изкуството и архитектурата на двете страни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти