Красива защита за дома ни – бои със сребърни йони

Платена публикация

Красива защита за дома ни – бои със сребърни йони
Снимка: Thinkstock

Най-голямата грешка, която можете да допуснете в дома си, е да не проветрявате достатъчно често всички помещения. Без значение дали навън е топло или студено, поне по два пъти –сутрин и вечер, е нужно да отваряте широко прозорците за минута-две.

Това важи с най-голяма сила за спалнята. Застоялият въздух е сигурна предпоставка за разболяване. Отделно на това е задържането на влага – истински кошмар за всеки дом.

Колкото по-добра е изолацията, толкова е по-вероятно да получите петно от мухъл в някой от ъглите на стаята.

Никой обаче не би се лишил от качествената топлоизолация, но как тогава да се реши въпросът със задържането на влага?

Сребърната вода е позната като решение на този проблем още от дълбока древност. Тя унищожава много болестотворни бактерии, вируси и микроорганизми, стотици болести, инфекции, възпаления.

Дезинфекционното действие на сребърните йони се дължи на свързването им с ензимите. Това води до “задушаване” и бързо унищожаване на микроорганизмите. В контакт със сребърните йони, всички патогенни микроорганизми - бактерии, вируси и плесени, загиват за минути.

Всяко цивилизовано общество използва среброто като защита срещу опасни болести. На база тази хилядолетна мъдрост, боята Леко със сребърни йони предпазва стените от образуването на микроорганизми. Действието на съдържащите се в нея сребърни йони и други биоциди е перманентно и след полагане на 2-3 слоя от тази боя повърхностите са трайно защитени.

Важно е да се знае, че това се отнася до нови повърхности, които не са заразени. Замърсените  повърхности е необходимо предварително, неколкократно в продължение на минимум 30 минути да бъдат обработени с препарати за отстраняване на микроорганизмите.

След това може да се пристъпи към нанасянето на антибактериалната боя. Само така се гарантира нейният ефект.

Боята със сребърни йони е подходяща за стени и тавани в стаи с интензивен трафик, санитарни помещения, помещения с интензивна влажност. Регистрирана е като биоциден продукт и е доказано безвредна при пребиваване на хора в помещения, обработени с нея. Има здравна оценка за приложимост в помещения с изисквания за висока повърхностна хигиена, издадена от министерството на здравеопазването.

Освен тези нейни антибактериални свойства, боята има отлична покривност и фина структура, което я прави изключително подходяща както за специални помещения, така и за боядисване на всякакви помещение в домовете и обществените сгради.

Възможността с малко количество да се покрият големи площи (т.нар.ниска разходна норма) я прави предпочитан продукт за употреба и от майстори и строителни фирми.

Боята е клас 2 на износоустойчивост, което позволява многократно почистване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти