Кои са основните стъпки във вечерната рутина за лицето?

Платена публикация

лице
Снимка: iStock

Ежедневието ни е изпълнено с излагане на различни външни фактори, като слънце, вятър, променливи условия на околната среда, които повлияват върху кожата ни. В края на деня тя е наслоена с всякакви замърсявания, поради което има нужда от специална грижа през нощта.

В тази статия специалистите от онлайн магазин за козметични продукти BeautyMall ще споделят защо е важно да си изградим добра вечерна рутина за лицето, както и кои са основните стъпки за това.

Защо е важна вечерната рутина за лице?

Нощта е времето, през което кожата се възстановява и регенерира. Тогава тя "диша", порите се отварят и започва процесът по възстановяване след напрегнатия ден. Вечерната рутина за лице ѝ помага да се подготви за този процес на регенериране. Това е времето, когато тя има възможност да абсорбира активните съставки, които ѝ помагат да остане млада и свежа.

Основни стъпки във вечерната рутина за лице

Правилното прилагане и последователност в тази рутина гарантират, че кожата получава всичко необходимо, за да се възстанови. Нека разгледаме подробно всяка от основните 3 стъпки и да разберем защо са толкова важни за нашата ежедневна грижа.

Почистване

Първата и най-важна е почистването.

  • премахване на грима – мицеларната вода е отличен начин за премахване на следи от грим, мазнини и замърсявания. Тя е деликатна, но ефективна в своите действия;
  • измиване на лицето – след като гримът е премахнат, използвайте измиващи продукти, за да сте сигурни, че кожата вече не е замърсена и че може да се премине към следващите етапи.

жена грим
Снимка: iStock

Третиране

След почистването е време за третиране.

  • серум – след почистване на лицето е време за серум с активни съставки. Те може да са антиоксидантни, хидратиращи или специфични за конкретни проблеми;
  • третиране на проблемни зони – ако имате акне или други проблеми с кожата, вечерта е перфектното време да приложите продукти за третиране на тези несъвършенства.

Хидратиране

Завършекът на вечерната рутина е хидратацията.

  • кремове за лице – хидратацията е ключова във вечерната рутина. Изберете крем, подходящ за вашия тип кожа. Той ще запечата всички предишни грижи и ще ѝ помогне да се регенерира през нощта;
  • околоочен крем – зоната около очите е особено чувствителна. Използването на специален околоочен крем може да помогне в борбата срещу тъмните кръгове и фините линии.

жена грим
Снимка: iStock

Вечерната рутина за лицето не е просто поредица от стъпки, тя е ключова грижа за него. Правилната последователност и избор на продукти може да окажат значителна промяна относно това как изглеждате и се чувствате. Не я пренебрегвайте и я прилагайте всяка вечер, за да изглеждате още дълги години свежи и сияйни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти