Кои са най-добрите месни продукти!

Платена публикация

Кои са най-добрите месни продукти!
Снимка: Колбаси Майстор Цветко

На бляскава церемония обичаната българска марка месни деликатеси „Майстор Цветко“ получи своята заслужена награда Супербрандс в категория „Месни продукти“ за България.

Това е изключително голямо признание за малкия симпатичен месар от Врачанския Балкан, познат ни от анимираната реклама, който неуморно твори своите месни шедьоври в своята месарница и радва с тях ценителите на добрата храна.

Верни на традицията да правим интервю с добрия майстор всеки път, когато добрата сполука го споходи, и този път се отправихме към Враца, за да открием извора на вдъхновението му и да си поговорим с него за супернаградата, за предстоящите празници и за важните неща в живота.

Майстор Цветко, как един малък производител грабна тази силна награда?
Аз съм казвал и преди, че наградите – големи и малки – сами по себе си нищо не значат, започва внимателно майстор Цветко и очите му весело проблясват. Обръща се зад себе си и ни сочи стена, отрупана с медали и отличия

Виждате ли тази стена? Имам толкова медали и награди, че вече забравям кой от кога е, за какво е. Не е медалът онова, което прави вкусния продукт, не е грамотата онова, заради което си лягам доволен вечер. Да дадеш на някой, който се труди, сладка вечеря – ей това е най-хубавото.

Вкусен хляб, парче сушеница или суджук, отчупен направо от подковата, така вкусен, че да го нарежеш на големи парчета, или да нарежеш дъхава луканка и да я редиш за скъпи гости, да режеш парчетата и да се усмихваш, докато внимателно по навик хапваш на всеки три по едно – ей това е, което топли.

Да зарадваш сърцето на човек, да му стане хубаво, че те е взел, че те е избрал да сподели делника и празника си с теб – ето го медалът.

Ти прати да ти вземат наградата и каза да кажат нещо от твое име?
Казах и пак мога да го кажа. Моите хора ми направиха конферентна видео връзка – модерна работа. Стоях си у дома, в подножието на Балкана, и гледах тази хубава церемония, това прекрасно награждаване, тези страхотни мощни марки, сред които моята за пръв път.

И хората, развълнувани, като си вземаха наградата, все за потребителите говореха. Потребителите това, потребителите онова, да следваме потребителите. А аз си стоях под звездите – топла беше онази нощ още, и слушах гората и си мислех, че има още нещо, че нещо друго, по-важно има, което във вълнението си всички пропускаме.

И казах на онова момиче, което пратих да вземе наградата - кажи им – „Не потребителите, хората да гледат. Да мислят за хората. Защото преди да станат наши потребители, всички са хора. И те като хора отиват в магазина и като хора избират за какво да си дадат левчетата – не като потребители.

Коледните и новогодишни празници вече чукат на вратата. Какво са за теб те?
За мен винаги празникът е да се съберат много хора на едно място, които се обичат, на които им е топло, когато са заедно. Това е семейството, на първо място. После – верните приятели, със сърце, както се казва. На трето място е да дадеш на онзи, който няма. Който няма близки, дом, родители, хора, които да го стоплят.

Всеки празник е така, но особено Коледа и Нова година ние, българите, свързваме с богатата трапеза, за да имаме берекет и догодина. Вземете си от моето филе „Одесос“, то е уникално на пазара, вземете си от моите луканки, от суджука, филе „Елена“ да не говорим – той е балкански специалитет, балканджиите му знаем майсторлъка...

Обичайте близките си, не се карайте с тях на празника. Махнете с ръка, усмихнете се – всичко се забравя, празниците остават, така сме устроени хората. Не огорчавайте никого.

И най-важното – огледайте се хубаво около себе си няма ли някой, на когото му е студено. Без палто или без какво да му стопли душата – човек все зъзне.

Да стоплиш някого е най-хубавото нещо на този свят – с храна, с дума, с мълчание. Стоплете някого тези празници.

Ха сега „наздраве!“ – казва с променен глас майстор Цветко и ни сипва от онова, хубавото червено вино, с което ни изпрати и предния път, заедно с няколко ароматни петалки.

Тръгваме си замислени от месарничката на Майстор Цветко. И в главата ни е все: „.. защото преди да станат наши потребители, всички са хора.“ И си мислим вече кого да стоплим тези празнични дни. И си мислим – голям майстор е Майстор Цветко. И на луканката, и на филето, и на специалитетите, и на душата. Светли празници и от нас, скъпи читатели!  

Кадри от награждаване на Майстор Цветко можете да видите ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти