Кои екскурзии в чужбина са най-популярни в момента?

Платена публикация

жена пътуване
Снимка: iStock

Традиционно през зимните месеци са популярни екскурзиите в чужбина до топли и екзотични дестинации. Немалка част от туристите на Руал Травел съвсем нормално искат да избягат от ниските температури у нас и да се отдадат на почивка на тропически плаж или пък да се впуснат в изследване на далечните култури.

На море през зимата

През последните години и в условията на ковид пандемията, най-популярни са офертите за дестинации, които предлагат изгодни условия за морски почивки. Предпочитат се страни, в които мерките са по-леки и до които се пътува с директен полет, така че да не е нужно туристите да се съобразяват с изискванията и на държавите, през които се минава транзитно. Особено популярни тази зима са екскурзиите до Доминикана, Сейшелите, Дубай, Тайланд, Египет, Тунис, Шри Ланка и други.

В годините преди пандемията много туристи пътуваха през зимата до далечни дестинации и за културен туризъм. Най-популярните бяха Китай, Виетнам, Камбоджа, Япония, Тайланд, Индия, Бразилия и редица други. Интересът към такива оферти, предлагани от туристическите агенции започва да се възобновява, така че очакванията са с вдигането на рестрикциите този вид пътувания да видят голям възход.

Екскурзии в Чужбина от Раул
Снимка: Екскурзии в Чужбина от Руал

Как да намеря изгодна оферта

Екскурзиите до тези популярни през зимата дестинации са обикновено по-скъпи, най-малкото заради по-голямата отдалеченост. За да резервирате евтино Ви съветваме отрано да решите към коя дестинация да се насочите, колко души ще пътувате и приблизително какъв бюджет можете да отделите. Изгодните оферти и промоции за екскурзии обикновено се манифестират под две форми:

► Първата - специални цени за ранни записвания, при които трябва да предплатите екскурзията си обикновено поне месец преди отпътуване. 

► Вторият вариант е почти противоположен - last minute предложения. Те обикновено предлагат по-изгодна цена, но често отпътуването е до няколко дни, така че трябва да сте гъвкави с отпуската и да сте готови да заминете бързо.

В Европа

Обикновено от средата на февруари започва да се възобновява интересът и към екскурзиите в Европа - Париж, Рим и Венеция като едни от най-романтичните градове в света са изключително популярни за Свети Валентин. В началото на март времето вече става все по-подходящо за туризъм, особено в по-южните части на континента и Барселона, Мадрид, Лисабон, Неапол, Генуа, и изобщо Южна Италия се радват на повишен интерес сред нашите туристи.

За какво да внимавам, когато избирам екскурзия

Винаги препоръчваме на туристите на първо място да се стремят да пътуват с агенции с дългогодишен опит и добро реноме. Попитайте Ваши близки дали използват услугите на туроператор и дали са доволни. Ако отговорът е положителен, проверете онлайн дали този туроператор предлага оферта, която Ви интересува.

Винаги четете внимателно какво се включва в пакета, който Ви се предлага и ако решите да го закупите, прочетете внимателно договора. Ако не го намирате на видно място на уеб сайта на агенцията или пък в офиса й - задължително попитайте дали има съответния лиценз. Пътуване на екскурзии, организирани от фирма без лиценз излага и Вас на риск, тъй като без лиценз със сигурност липсват и задължителните по закон застраховки за потребителите на туристически услуги.

За нас

Руал Травел е един от първите туроператори в България с вече повече от 30 години опит в организирането на екскурзии в чужбина. Предлагаме пътувания до цял свят на изгодни цени. Продавачите ни са готови да Ви насочат и да Ви помогнат да намерите най-подходящата за Вас оферта. Ако предпочитате, пък можете да разгледате стотиците ни оферти на уеб сайта ни и да направите резервация онлайн. Очакваме Ви!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти