Кога се слага бебето на столче за хранене

Платена публикация

бебе хранене стол столче
Снимка: iStock

Храненето на детето е много важно, но понякога представлява голямо предизвикателство. В помощ на родителите при тези случаи идват различните видове столчета за хранене. Те облекчават процеса значително, тъй като бебетата са поставени на едно място, което в повечето случаи е интересно и забавно за тях. Идва и големият въпрос “Кога е подходящо да го поставите в него?”.

 

Кога да поставите бебето в столче за хранене

 

Всяко дете се развива различно и затова не може да се посочи конкретен точен период за това. Но повечето родители могат да очакват тяхното мъниче да е готово да седи на такъв стол на възраст между 5 и 6 месеца. Това е и периодът, който педиатрите препоръчват да започнете със захранването.

За да разберете кога е подходящият момент, има няколко основни неща, на които трябва да обърнете внимание, преди да поставите бебето си на столчето за хранене. Това са:

► ако бебето вече може да седи изправено, то е готово за бебешко столче;

► когато е седнало, детето трябва да е стабилно и почти да не се поклаща;

► способността да държи добре главата си.

Ако забелязвате всички тези неща у вашия мъник, то вече можете да го поставяте на специалното му място, в което ще го храните.

 

Как да изберете столче за хранене

 

Независимо дали избирате преносим или стандартен стол, на който да храните малчугана, не забравяйте да проучите всички опции. Търсете нещо здраво и издръжливо за поне две години употреба. Освен това столът трябва да е лесен за почистване и използване. Петточковият предпазен колан е задължителен за малки деца. 

Експертите от онлайн магазин Рая Тойс съветват да обърнете внимание на:

1. Материалите за производство: Обърнете специално внимание на качеството на това, от което е изработено изделието. 

2. Функции: Столчетата за хранене се избират въз основа на възможността за регулиране на облегалката, седалката и поставката за крака. Само в този случай детето ще може да поддържа правилната поза. Родителите могат лесно да коригират всички необходими параметри, ако е необходимо. 

3. Безопасност: Продуктът трябва да бъде без остри ъгли и лошо обработени повърхности с грапавини. Самият дизайн трябва да е стабилен и надежден. Това ще предотврати възможността от случайно нараняване и повреда. 

4. Покритие: При производството на детски мебели се допускат само безопасни довършителни материали и бои на водна основа. Те не отделят вредни изпарения в пространството и изключват възможността за развитие на алергична реакция както при детето, така и при всички членове на семейството.

Дървените модели са хубави, но има и други варианти, които могат да ви допаднат, а и са доста стабилни и здрави. Има много марки и доста намалени модели, които можете да намерите на изгодни цени и онлайн.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти