Капсулите за пране на Ariel вече са в нова картонена опаковка

Платена публикация

ariel
Снимка: ARIEL

Ariel представи на българския пазар новата картонена ECOCLIC® опаковка за своите капсули за пране Ariel All-in-1 PODs. Опаковката на продукта е изработена от FSC сертифициран картон и е проектирана, така че да бъде лесна за използване от хора с увреждания на опорно-двигателната и зрителна система, без да прави компромиси по отношение на безопасността при децата. В следствие на 4 години разработки и проучвания сред 2 500 потребители в Европа ECOCLIC® картонената кутия на Ariel е поредната стъпка на бранда, част от Procter & Gamble, в посока по-устойчиво развитие.

Намаляване на пластмасата

Новата картонена опаковка на капсулите за пране Ariel All-in-1 PODs е FSC сертифицирана и напълно рециклируема. От компанията са изчислили, че ако всички потребители на пластмасовите кутии на Ariel All-in-1 PODs преминат към новата картонена кутия ECOCLIC®, биха могли да се спестят до 6500 тона пластмаса годишно в Европа. В допълнение, кутията ECOCLIC® е направена от над 70% рециклирани влакна. Този ход е от съществено значение по линия обещанието на Ariel да помогне за намаляване на необработената пластмаса в Европа при сектора за перилни препарати с 30% до 2025 година.

Разработено с грижа за всички

Освен намаляването на употреба на пластмаса, новоразработената опаковка на Ariel е по-ергономична за използване. Кутията издава щракащ звук, с което известява, че опаковката е правилно затворена след употреба.

Кутията ECOCLIC® на Ariel включва и новосъздадения тактилен маркер и технология NaviLens, за да помогне на хората със зрителни, опорно-двигателни или когнитивни увреждания да боравят свободно с нея. Тактилният маркер е релефен от външната страна на кутията върху горния панел и е под формата на перална машина. Той е разработен от Procter & Gamble, за да помогне на хората с увредено зрение да разпознаят, че купуват перилен препарат. NaviLens е специално разработено приложение за хора с увредено зрение. След като NaviLens бъде инсталирано, потребителите могат да сканират продукта през камерата на своето устройство, за да получат важна информация за опаковката и продукта, чрез аудио или голям ясен текст, и да намерят къде се намира продуктът с голяма точност, използвайки AR технология. Кодовете на NaviLens могат да бъдат сканирани повече от 12 пъти по-далечни разстояния в сравнение с QR или баркодове.

ariel
Снимка: ARIEL

Пране на по-ниска температура

Докато се стреми към по-устойчиви опаковки, Ariel остава отдадена на мисията си да предлага безупречна почистваща сила и свежест, за да помогне за намаляване на вредното въздействие на прането при всяка стъпка. Новите Ariel All-in-1 PODs капсули за пране са проектирани ефикасно да отстраняват петна, дори в студена вода.

Елван Онал, старши вицепрезидент на Procter & Gamble за Европа при сектора на перилните препарати коментира, че: „Картонената опаковка е една от най-големите иновации на Ariel. Вече сме в състояние да предложим цялостно решение при категорията на перилните препарати, с което се намалява пластмасата, но се запазват високите стандарти за безопасност на децата. Това, заедно с безупречната почистваща сила на Ariel във студена вода, бележи напредък в нашето пътуване с цел да помогнем за намаляване на въглеродния отпечатък от прането върху околната среда.“

Почти 60% от въглеродния отпечатък на прането идва от нагряването на водата. Ако температурата на пране са намали дори с 10°C, може да се намали и въздействието върху околната среда. Например, ако всеки в Европа намали температурата на пране от 40°C на 30°C, биха могли да се спестят 3,5 милиона тона CO2 годишно, което се равнява на премахването на два милиона коли от пътя. А преминаването към по-студено пране е по-добро и за дълготрайността на дрехите, тъй като предпазва тъканите за по-дълго. При промяна в температурата на пране от 60°C на 30°C, може да се използва до 60% по-малко електроенергия, което би могло да окаже влияние и върху потреблението на електроенергия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти