Какво е отит и как да се излекуваме от него

Платена публикация

Какво е отит и как да се излекуваме от него
Снимка: Otit.bg

Отитът е термин, с който се описва възпаление на ухото. Острият отит се среща по-често при деца, отколкото при възрастни.

Острият отит на средното ухо е най-честото заболяване в детска възраст по света (75 до 80% от децата на възраст под 3 години са засегнати).

Той се появява внезапно и е много болезнен. Симптомите са: силна болка в ухото, температура, промяна в настроението, раздразнителен или неутешим, нарушен сън, повръщане или дори диария.

Острият отит на средното ухо най-често е свързан със заболявания на горните дихателни пътища - ринит, ринофарингит, тонзилит и други, тъй като при децата до 3 години инфекцията лесно преминава от носа към ухото чрез Евстахиевата тръба, която ги свързва.

Ако вашето дете страда от отит на средното ухо, трябва незабавно да започнете лечение. Капките за уши Otipax® предлагат бързо лечение и облекчаване на симптомите.

Otipax са капки за уши, който намалява възпалението и облекчава болката до 5 минути. Препоръчват се за лечение на остър отит на средното ухо с интактно тъпанче, причинен от бактерии или вируси (след простуда или грип);

Otipax® се състои от две активни съставки - лидокаин и феназон.

Лидокаинът е локален анестестик (или аналгетик), който блокира болезнената област на ухото.

Феназонът има противовъзпалително действие, което намалява възпалението (зачервяване, топлина и оток) и аналгетично действие което намалява болката в ухото.

Тези две активни вещества потенцират ефекта си  и  затова Otipax® действа бързо и облекчава болката на петата минута.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти