Какви са най-честите грешки, които допускаме при грижата за косата?

Платена публикация

Elseve Bond Repair
Снимка: L’Oreal Paris

Ето как да възстановите и укрепите косата си

Определено няма жена по света, която да не иска да има копринена и здрава коса. Въпреки всички процедури, на които жените подлагат косата си, не е лесно да я поддържат здрава и силна. Тук са всички грешки, които правим в грижата за косата и как да ги избегнем.

Първото и най-важно правило е да не смесваме горещо и студено. Не изсушавайте косата си с най-горещата настройка на сешоара, не я изправяйте или навивайте, докато е мокра. Това изтощава косъма и допълнително го „разцепва“ и е най-голямата грешка, която допускаме. Затова изсушете косата си добре, преди да ѝ приложите каквито и да е горещи уреди за стилизиране.

Грешна температура на водата

Топлият душ е успокояващ и релаксиращ, но избягвайте екстремните температури на водата, когато миете косата си. Горещата вода може да лиши косата от естествените ѝ масла, което от своя страна я изсушава и я прави по-крехка. Най-добре е да миете косата с хладка вода. Хладката вода е напълно достатъчна, за да стимулира кръвообращението в корените на косата и да отстрани всичките замърсявания.

Кажете „ДА“ на грижата преди измиване

За да предотвратите прекомерния косопад, трябва да почиствате добре косата си преди миене. Навлажнените космени фоликули са уязвими и склонни към разрушаване. Разресването, когато косата е мокра, причинява сериозни поражения както на корените, така и на краищата на косата, което води до накъсване. Затова почиствайте косата си преди миене. Разресването от корена до върха е добре за косата и ѝ придава  блясък, така че разресването веднъж или два пъти дневно може да бъде полезно.

На всички ни се е случвало обаче краищата на косата ни да изглеждат занемарени и „цъфнали“. Когато краищата на косата са „разцепени“, са необходими много усилия, за да изглеждат отново здрави. Но и за това има лек – грижата за коса Elseve Bond Repair, която се използва преди шампоана, възстановява косата отвътре и цялостно, с помощта на формула с лимонена киселина, която е важна съставка на този нов продукт, който вече се предлага и у нас. Нанесете Elseve Bond Repair преди измиване с шампоан върху влажна коса, от скалпа до краищата. Оставете да действа 5 минути и изплакнете обилно. Продължете процедурата с шампоана от същата линия и след това нанесете балсама Bond Repair.

Elseve Bond Repair
Снимка: L’Oreal Paris

Elseve Bond Repair
Снимка: L’Oreal Paris

Кажете „НЕ“ на твърдите кърпи и силното изсушаване

Силното разтриване на косата с кърпа или използването на кърпа с груба текстура уврежда краищата на косата и ги изсушава. Причината за накъсването е, че кичурите на косата губят блясъка си.

Вместо това трябва внимателно да притиснете мека кърпа към косата и просто да изстискате излишната вода от скалпа.

Спете с леко вързана коса

Ако спите с пусната коса, тя се заплита и къса по-лесно. Ето защо на сутринта този вид коса изисква нови процедури и ново „малтретиране“, защото често бързаме и нямаме време за нежно и леко разресване.

Затова е важно да връзвате косата си на слаба конска опашка или на слаба плитка преди лягане. Това ще предотврати заплитането и накъсването на косата.

Elseve Bond Repair
Снимка: L’Oreal Paris

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти