Какви добавки са подходящи за изгаряне на мазнини

Платена публикация

Л карнитин
Снимка: iStock

Изгарянето на излишните мазнини вълнува не само редовно трениращите във фитнеса и професионалните спортисти, но и обикновените хора, които не са особено активни в ежедневието си. Често това се оказва “мисия невъзможна”, макар че спазваме здравословен режим на хранене и пием достатъчно вода всеки ден. Какво тогава ни дели от мечтаните килограми? Мнението на специалистите е, че при много хора се наблюдава забавен метаболизъм, което се оказва и причината да не можем да отслабнем. В този случай е добре да обмислим приемането на хранителни добавки, с които да постигнем желания ефект.

Подходящи ли са хранителните добавки за отслабване

Препарати като Л карнитин са добро средство за изгаряне на мазнини, но този вид хранителна добавка не е единствената, на която можем да заложим в случая. Суплементи като термогенните фетбърнъри, диуретичните продукти и блокерите са също надежден начин да се разделим с излишните килограми и да се сдобием с хубаво тяло. В основата на всичко обаче си остават редовните тренировки и консумирането на полезна храна, с която да си осигуряваме необходимите микроелементи.

Л Карнитин
Снимка:

Кои са най-ефективни, споделят от онлайн магазин Хелтстор

Л карнитинът се определя като най-често купуваната хранителна добавка, що се касае ефективното изгаряне на мазнини. Ето какво друго е полезно да знаем за елемента:

• представлява аминокиселина с натурален произход – играе водеща роля за енергийния синтез посредством транспорт на мастни киселини;

• веществото Л карнитин се произвежда от метионин и лизин – и двете се съдържат в тялото на човека;

• за да се синтезира в достатъчно големи количества, Л карнитинът е необходимо да си взаимодейства с витамин Ц – полезен е при лечение и на метаболитния синдром. Освен като добавка за изгаряне на мазнини, веществото е ефективно още и за повлияване на състояния като тревожност, нервност, аритмия, фертилитет и др.; 

• изследвания сочат, че Л карнитинът оказва влияние и при хиперактивност – това още повече разширява кръга му на действие и го прави номер едно суплемент при тренировка, а и за подобряване на общото здраве.

Ако редовно излагате тялото си на тежки физически натоварвания, след които се възстановявате бавно и трудно, добавката Л карнитин би бил отличен избор, за да намалите мускулната треска и отново да се почувствате в кондиция. Друго негово действие е повишаването на издръжливостта и доставянето на енергия на тялото.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти