Как се подобрява ефективността на подбора на служители в държавната администрация

Платена публикация

Порталът jobs.government.bg е в съответствие с промените в Закона за държавния служител, в сила от 1 октомври 2019 г., който въвежда два етапа на конкурса за кандидатите за работа в държавната администрация. Първият етап е централизиран, за оценка и определяне на общите компетентности и на основните познания, необходими за заемането на държавна служба. Вторият е конкурсен и обвързан с конкретната администрация, обявила вакантна позиция.

Кандидати от различни възрастови групи и с различен професионален опит, които имат желание да станат част от държавната администрация, могат да се информират и регистрират на jobs.government.bg

Jobs.government.bg – централизиран портал за информация и регистрация на кандидатите за държавни служители. Порталът е реализиран по проект на Администрацията на Министерски съвет „Подобряване на ефективността на подбора на служители в държавната администрация” и изпълнява един от приоритетите на Стратегията за развитие на държавната администрация 2014 – 2020 г. - подобряване на подбора на служители в държавната администрация.

Jobs.government.bg
Снимка: Jobs.government.bg

Централизираният портал въвежда ясни правила, равнопоставеност, прозрачност и обективност в процеса за информиране и целева ориентация за работа в държавната администрация.

Порталът е в подкрепа на политиката за подбор на качествени и мотивирани държавни служители.

Работата в държавната администрация предлага възможности за растеж и кариерно развитие, сигурна и прозрачна работна среда.

Водещият слоган на кампанията - "Качествен подбор - добра администрация" е ключовото послание към бъдещите и настоящите служители в държавната администрация.

Jobs.government.bg – част от промяната!

Jobs.government.bg
Снимка: Jobs.government.bg


Информация за:

ПРОЕКТ BG05SFOP001-2.001-0004 „Подобряване на ефективността на подбора на служители в държавната администрация"

Администрация на Министерски съвет реализира проект „Подобряване на ефективността на подбора на служители в държавната администрация”, финансиран по оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Основна цел на проекта е подобряване на ефективността на подбора на служители в държавната администрация. Специфични цели на проекта са:

- Подобряване обективността и прозрачността на подбора на служители в държавната администрация;

- Популяризиране на възможностите за работа и стаж в държавната администрация.

Обективността и прозрачността на подбора, популяризирането на възможностите за работа и растеж са основополагащи цели за усъвършенстване на политиката по управление на човешките ресурси в държавната администрация. С проекта ще бъдат осигурени иновативни механизми и инструменти за ефективно и ефикасно приложение на нормативната уредба. Проектът изпълнява един от приоритетите на Стратегията за развитие на държавната администрация 2014 – 2020 г. – подобряване на модела за подбор на човешки ресурси за работа в държавната администрация. С приетите изменения и допълнения на Закона за държавния служител (ДВ, бр. 57 от 22 юли 2016 г., в сила от 1.10.2019 г.) се въвеждат два етапа на конкурса за постъпване на държавна служба. Първият етап е централизиран, въвежда стандарти за оценката на компетентности на входа на конкурсите за заемане на държавна служба, осигурява обективност и прозрачност при провеждането им. Централизираният етап се организира от Института по публична администрация. Разширен и надграден е съществуващият модел на централизиран конкурс за младши експерти.

Jobs.government.bg
Снимка: Jobs.government.bg

Mодерен специализиран портал - jobs.government.bg, създаден по проекта, ще допринесе за убедителното позициониране на държавната администрация като работодател и за по-добра организация и координация при търсенето на кадри.

Потребители на сайта ще бъдат както потенциалните кандидати за държавна служба, така и администрациите. Реалното осъществяване на централизирания етап на конкурса чрез подходящите инструменти и използването на портал за работа в държавната администрация ще хармонизира процесите по набиране и подбор в българската държавна администрация  с най-добрите европейски практики в областта на човешките ресурси.

Jobs.government.bg
Снимка: Jobs.government.bg

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти