Как се поддържа хубава фигура, когато нямаш време?

Платена публикация

Как се поддържа хубава фигура, когато нямаш време?
Снимка: Thinkstock

Вече и в България има възможност да се изпробва популярната в цяла Европа ЕMS (електромускулна стимулация) технология за тренировки/процедури.

Освен за фитнес, спорт и оформяне на тялото, методът има благоприятен ефект върху кръвообръщението и лимфната циркулация. EMS тренировките са подходящи за всички, които нямат достатъчно време.

Технологията осигурява електростимулация на мускулите, карайки ги да се свиват и отпускат с по-висок интензитет. Успехът на този метод се крие в едновременнaтa стимулация на цялото тяло, при което се активизират 90% от мускулите. Това води до 36 000 мускулни съкращения по време само на една тренировка.

Специалният метод за трениране EMS не само пести време, а и предлага ефективна и цялостна тренировка на тялото. В същото време има и положителни здравословни ефекти – терапевтични и превантивни.

Времето за една тренировка варира между 20-25 минути, което я прави отлична за хора със забързано ежедневие, както и за майки с деца, които не могат да отделят час и половина от деня за интензивно натоварване в зала.

Препоръчват се две тренировки седмично, с което се осигурява възстановяването на тялото.

Спрямо индивидуалните нужди и подготовка могат да се приложат антицелулитни програми, програми за изгаряне на мазнините, за стягане на мускулите, оформяне на тялото, релаксиране на мускулите и бодибилдинг. Тренировките винаги се провеждат индивидуално с помощта на личен инструктор.

Технологията EMS съществува от дълги години и е базирана на десетилетия изследвания и разработки. Импулсите се използват в различни области на терапията, козметиката и рехабилитацията.

Електростимулация се използва и в Русия за трениране на космонавти. Благодарение на тренировъчните програми, стимулиращи цялото тяло успяват да избегнат страничните ефекти от безтегловността. Професионални спортисти също започват да използват технологията EMS при подготовка за олимпийските игри.

През 90-те години немски инженери разработват нова генерация EMS оборудване, което се използва от широк кръг професионални спортисти, физиотерапевти и лични треньори. Разработването на научния метод и тестването му се осъществява с дълги изследвания и експерименти, които доказват ефективността на оборудването E-fit. Тя се подкрепя и от  медицинските и спортни резултати, а технологията е призната като терапия от Американската федерална агенция по храните и лекарствата.

Фирма Е-Фит България ЕООД откри първото студио за електромускулна стимулация с уредите на Е-Фит Унгария. Уредите на Е-Фит се използват и от Иван Перуйо, личен треньор в Реал Мадрид, за индивидуалните тренировъчни програми на играчите в собственото му студио.

Студиото се намира на ул. Хенрик Ибсен 15 (бивша ул. Сребърна) до мол Парадайс.

В салона като лични инструктори, работят и европейската шампионка на висок скок Венелина Венева, както и републиканската шампионка на 800 метра Теодора Коларова.

Освен това желаещите да изпробват този метод тренировка биха могли да посетят и уелнес центъра на Парк Хотел Витоша, където също разполагат с уреда.

Повече може да прочетете в уебсайта или на фейсбук страницата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти