Как се грижи за здравето си през зимата Edna истинска жена

Платена публикация

sinulan
Снимка: Walmark

Казват, че красотата е здраве, но зимата всеки път ни изправя пред изпитание с атакуващите все повече и различни вируси. Неизгорените празнични калории, които се полепят издайнически по фигурата, можем да “маскираме” под обемните дебели дрехи, но подпухването, тъмните кръгове и умората от поредното разболяване се прикриват трудно. Edna истинска жена не може да си позволи да изглежда и да се чувства зле. Тя има своите малки ритуали, които спазва неотменно, за да се обръщат след нея с възхищение, а не със зимно съжаление.

Наспива се

Сънят не е каприз. Тялото има нужда от него, за да се възстанови от натоварването, на което всекидневно го подлагаме - както физическо, така и психическо. Нередовният, некачествен и недостатъчен сън е един от факторите, които нанасят най-големи поражения на имунитета. Системното недоспиване неминуемо срива здравето и в резултат лекарствата и носните кърпички заемат трайно място в дамската чанта. 

Движи се

Вероятно сте чували максимата: "Движението по своето въздействие е в състояние да замени всяко лекарство, но всички лекарства в света не са в състояние да заменят въздействието на движението". Физическата активност, независимо под каква форма, е абсолютно задължителна особено през зимните месеци, когато времето ни принуждава по-често да стоим на затворено. Тя не само гори калории и влияе положително на тонуса и психическото ни състояние, но е добро средство както за превенция срещу здравословни дискомфорти, така и за възстановяване на организма след прекарани различни заболявания.

Пие достатъчно течности

Добре хидратираният организъм функционира нормално и не задържа токсини и отпадни продукти от обмяната на веществата, които са една от причините за честото боледуване. А най-доброто средство за хидратация е водата - поне 8 чаши на ден. Можете да разнообразявате с билкови чайове (подсладени с мед), но в никакъв случай с напитки, които съдържат захар и кофеин, защото те имат обратния ефект - дехидратират, допринасят за трупането на излишни килограми и потискат функциите на имунната система. 

Усмихва се

Стресът, на който сме подложени всекидневно, буквално трови имунитета. Няма как да го избегнем, но винаги можем да променим начина, по който реагираме на различните дразнители, и да се научим да бъдем щастливи. Създавайте си сами приятни емоции, вместо да чакате те да ви се случат, и се усмихвайте, защото, освен красотата, и щастието е здраве.

Пази природата близо до себе си.

И не - нямаме предвид парфюма ви – въпреки че и това е нещо, което Edna истинска жена не пропуска. Става въпрос за тази природа, която ни пази от вирусите, бактериите и запушения нос, за да дишаме спокойно.

За билките и хремата ....

Има много билки, които са известни с противопростудните си действия, но тук ще обърнем внимание на тези, за които най-малко сте предполагали колко са полезни. Съществува една билка, която може да е вашият верен помощник в справянето със здравословното неразположение -  Андрографис паникулата. Изключително популярна в Скандинавските страни и Близкия изток, тя се използва основно при простуда и грип, като е известно, че подпомага нормалната функция на горните дихателни пътища. • Отвсякъде ни облъчват с реклама за продукти с черен бъз, защото прави чудеса. В народната медицина цветът му е доказал многото си благотворни ефекти върху горната част на дихателната система – основно противовъзпалителен, антибактериален и противовирусен ефект. • Всички сме чували за цветето тинтява – с тъмно лилави цветове, във формата на фунийка. А знаехте ли, че има и жълта тинтява, която е билка с общоукрепващо действие? А че подпомага имунната система? • Каква е първата ви асоциация, като чуете „Върбинка“? Име на жена, кръстена на върба или лечебно растсение с библейски корени? Върбинката всъщност е друга билка, която е освен противовъзпалително действие, има и омекотяващо симптомите в горния дихателен тракт. • Лопен – не знаехте ли, че съществува и такава билка? Не е популярна, но е много ценна – освен свойства като на върбинката, той има и втечняващо секретите действие, затова е подходящ за цялата дихателна система.

Хубавата новина е, че не е необходимо да ги търсите всяка една поотделно, за да си ги складирате в шкафа за чайове. Всичките тези билки се съдържат като екстракти в един продукт - Sinulan Forte и заедно те работят за чисти синуси и отпушен нос

За отпушения нос и чистите бронхи.

Ако не бъде овладяна навреме, една хрема може да се спусне към гърлото и бронхите и да усложни допълнително състоянието с кашлица. Затова е добре да имате наблизо хрян. Освен като добра подправка в японската кухня, той е известен с антибактериалното си и втечняващо секретите действие. Със същите функции е и латинката, която повечето от нас са отглеждали в саксия на терасата. Сега, тези две билки заменят Андрографис паникулата в Sinulan Duo Forte и в тандем с останалите четири спомагат както за отпушен нос, така и за чисти бронхи.

За волното дишане и на детето.

За отпушен нос и чисти бели дробчета се доверете на Sinulan Forte Junior - е сиропче с прекрасен вкус на ягода, създадено специално за деца. Букетът от билки в него е обогатен и с витамин С и биотин.

sinulan
Снимка: Walmark

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти