Как растенията повишават имунитета ни?

Платена публикация

Ехинацея
Снимка: Имунопауър

Някои растения са просто радост за окото. Други са истински празник за цялото тяло, защото ни дават всичко необходимо, за да бъдем здрави. 

Ехинацеята е цвете, чиито чудодейни свойства са познати още от древността - северноамериканските индианци са го използвали за лечение на инфекции, зъбобол, ставни болки и др. Днес, най-новите изследвания доказват, че това растение е алтернатива на лекарствата по време на простудни заболявания и грип.

Ехинацеята ефикасно събужда скритите защитни механизми на тялото, тъй като съдържа полизахариди, алкиламиди и витамин С, които спомагат функцията на имунните клетки да разпознават и неутрализират чуждите агенти (вируси, бактерии, чужди аминокиселини и частици). От друга страна, полизахаридите стимулират възстановяването на възпалените тъкани и ускоряват оздравителния процес.

Редовното приемане на ехинацея предпазва от появата на хрема, инфекции на горно-дихателните пътища, възпалено гърло, повишена температура или отпадналост, а при вече изразена симптоматика, билката доказано намалява продължителността на заболяването.

Облепихата е друго растение с доказан имуностимулиращ ефект. Ще я познаете по малките оранжеви плодове, които по вкусови качества напомнят дренки, но имат специфичен аромат на ананас.

Оттам идва и другото й наименование – сибирски ананас. Плодовете на облепихата са изключително богати на каротеноиди, които имат укрепващо и антибактериално действие, на аминокиселини, протеини и фолиева киселина, а съдържанието на витамин С е с 15 пъти повече от това в портокалите.

Освен че е мощен антиоксидант, облепихата може да се похвали и с високата си концентрация на витамин А, който ускорява епитализацията на клетките и възстановяването на тъканите. Благодарение на своето противовъзпалително, регенериращо, укрепващо и обезболяващо действие, облепихата оказва благоприятен ефект както при локални възпаления като синузит, ларингит или фарингит, така и при лечение на колит, гастрит и хемороиди.

Но това невероятно растение е и надеждно средство за профилактика – неслучайно сокът от облекиха е бил използван за направата на напитки за космическите мисии още през 80-те години на 20 в., а китайските спортисти го приемат като част от хранителния си режим и до днес.

Ако вече се чудите как да се сдобиете с тези чудодейни растения, предлагаме Ви готово решение - Имунопауър.

Продуктът от серията Evital е комбинация от натурални екстракти от ехинацея и облепиха в комбинация с цитрусови биофлавоноиди, микроелементи като магнезий, желязо и цинк, както и витамини А, D и E, които заедно спомагат за повишаване устойчивостта на организма през цялата година и в периоди на екстремни усилия и стрес.

И тъй като е добре човек да вземе мерки още преди да се е сблъскал с проблемите, сега ИМУНОПАУЪР идва с втора опаковка ПОДАРЪК.

Търсете ИМУНОПАУЪР в аптеките.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти