Как да си изиграем картите добре на първа среща?

Платена публикация

жена среща
Снимка: Istock

Пишете си вече няколко дни, хронологията на чата ви е по-дълга от всички работни мейли от началото на годината, а първата среща дебне зад ъгъла. Супер, но как притеснението от това добре ли ще мине срещата да не помрачи вълнението около нея? Е, тайна формула за успех може би няма, но ето няколко наистина практични съвета как да изиграете картите си добре без дори да ги поставяте на масата. Нужен е само мобилен телефон и още нещо...

Не питай патило, питай телефона си

Дългоочакваният ден е дошъл и вие уверено вървите към уговореното място. Мислите си, че сте предвидили всичко – от облеклото до това да помолите приятел, който напълно случайно да ви звънне със спешна молба по време на срещата, която не върви изобщо по план. В последния момент обаче осъзнавате, че в портмонето ви дрънкат само „семки и бонбонки“, а не сте сигурни дали в заведението, в което отивате може да се плати с карта.  В такива моменти мобилното приложение за банкиране може да спаси положението. Освен че голяма част от банковите операции в него са по-евтини, или дори без такса от тези на каса в клон, то има вграден локатор с всички клонове и банкомати в близост. Така вероятността да закъснеете се свежда до това колко удобни са обувките ви. 

жена среща
Снимка: Istock

Чисти сметки, повече от добри приятели 

Стигнали сте навреме, неусетно са минали няколко часа и разговорът върви повече от страхотно. Вкусовете ви за музика се доближават, както и рецептите за любимите ви летни коктейли. Най-накрая идва ред за плащането на сметката и сте спокойни, че имате кеш. Дотук добре, но и двамата нямате точна сума, а от заведението не могат да ви върнат ресто. Сещате ли се за какво говорим? Този сценарий е добре познат на всеки, на когото му се е налагало да подели обща сметка – „Ето ти пет, аз сега ще разваля в магазина и ще ти дам още…“ и така до безкрай. За да избегнете тази ситуация, предложете да направите QR код превод със сумата на другия от общата сметка и му го изпратете в чата. Сметката платете с карта, ако има ПОС терминал в заведението, а изтеглените по-рано пари запазете за черни дни, когато няма възможност за картово плащане.

жена среща
Снимка: Istock

Сигурност с едно движение

Срещата продължава с разходка в парка, но някъде по алеите в главата ви се прокрадва мисълта „Прибрах ли си картата след като платих?“. За да не премине остатъкът от срещата в притеснение и телефонни разговори с банката, най-сигурният вариант е първо да блокирате бързо картата си в приложението, а след това да я потърсите. Така разказът как е минала първата среща може да не е много вълнуващ и забавен, но поне ще ви спести главоболие и нерви.

Има хиляди неписани правила как трябва да бъдете смели, откровени и независими, когато се впускате в нови житейски приключения. Понякога обаче са нужни малки, но приложими съвети, които да ви спестят време #ЗаВажнитеНеща в живота. Използването на мобилно приложение за банкиране е един от тях.

жена среща
Снимка: Istock

Бонус съвет: Щастието е истинско, ако е споделено и дори да нямате конкретен план за други общи приключения, може да спечелите екскурзия до 3000 лв. по ваш избор до 8 септември. Как по-точно? Научете тук. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти