Как да се справим с прекомерното изпотяване и да бъдем по-уверени

Платена публикация

miraDry
Снимка: Clinica Liberty

Едно от най-важните неща, от които се нуждае всеки човек, за да постигне успех, е увереност. Когато сме на бизнес среща или с приятели, трябва да се чувстваме комфортно в собственото си тяло и в дрехите, които носим, за да имаме самочувствие при общуването. За съжаление, често ние изпитваме проблеми в намирането на нужната увереност в различни ситуации поради различни причини. Една от тях е много неприятна и това е прекомерното изпотяване. То значително влошава качеството ни на живот и в същото време е от онези притеснения, които обикновено премълчаваме от неудобство – мокри или жълти петна по ризата, тениската или роклята, както и лоша миризма. 

Има ли решение за този проблем?

Проблемът хиперхидроза и какво казват специалистите

Прекомерното изпотяване под мишниците, наричано още  хиперхидроза, е на границата между заболяване и тежък дискомфорт. Този проблем засяга почти по равно и мъже, и жени. От него страда около 5% от световното население, а у нас – над 350 хил. души.

Добре е да се знае, че хиперхидрозата е проблем, който се проявява по два начина– единият е по-скоро наследствен или неврогенен, предизвикван от различни фактори и ситуации, а другият е в резултат от  различни заболявания или прием на медикаменти. И за двата вида има лечение. Лекарите препоръчват на хората, които страдат от прекомерно изпотяване, да се консултират със специалисти, да не крият проблема си и да търсят активно решения.

Иновативно и трайно решение, препоръчвано от специализирани институции

miraDry
Снимка: Clinica Liberty

Иновативната американска технология miraDry е единствената по рода си неинвазивна терапия на прекомерното изпотяване в областта на подмишниците, която решава този проблем дълготрайно, бързо и без хирургическа намеса. 

Процедурата с технология miraDry е одобрена от Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA) на САЩ, а Международната асоциация по въпросите на хиперхидрозата признава и препоръчва miraDry като лечение, което трайно решава проблема с прекомерното изпотяване на подмишниците. 

Предимства на терапията miraDry

Във времена на високотехнологични открития е важно да се търсят иновативни решения, но и да се направи най-добрия избор на безопасни и ефективни методи за отстраняване на проблема, свързан с обилното потене или влажните длани и стъпала.

miraDry
Снимка: Clinica Liberty

Редуциране на обилното потене 

Високотехнологичният апарат miraDry помага за редуциране на обилното потене с около 80-90%, а резултатите са налице веднага след провеждане на една или две сесии. Допълнителен ефект е премахването на неприятната миризма и в повечето случаи намаляване на окосмяването. Едно от най- важните преимущества на новата технология, е че не предизвиква компенсаторно потене. Това бе неприятният страничен ефект при прилагания хирургичен метод , в който се извършва т.н. торакална (гръдна) симпатектомия. 

Дълготраен ефект и липса на компенсаторно потене 

Най-ценното предимство на процедурата miraDry обаче е нейният дълготраен ефект. „Дефинитивното решаване на проблема е онова, с което ме спечели тази технология.“, коментира д-р Юлиан Йорданов, хирург в Първа градска болница и главен лекар в Clínica Liberty България. „Нито един от познатите до момента методи на лечение на хиперхидроза, като антиперспиранти, хомеопатия, седативни медикаменти, инжектиране на ботокс, не води до траен ефект“, допълва той. 

Уредът miraDry използва електромагнитни вълни, които водят до деструкция на потните жлези, без да  нараняват кожата, мускулната и мастната тъкан. Eлектромагнитната енергия прониква по прецизен начин през кожата, достигайки до мястото, където се намират потните жлези. В същото време системата за охлаждане защитава кожата и задържа топлинната енергия на нивото на потните жлези. Резултатите са ефикасни и дълготрайни.

Потенето е механизъм, чрез който тялото се охлажда. В човешкия организъм се съдържат от два до четири милиона потни жлези, като само два процента от тях са разположени в подмишниците. Премахването на тези два процента потни жлези не дава отражение върху способността на тялото да се охлажда и не води до негативни последствия за организма, нито до компенсаторно потене в други части на тялото. 

miraDry
Снимка: Clinica Liberty

Кратка процедура 

Предимство за заетите, бизнес ангажирани хора, както и за тези, които нямат търпение да решат проблема с досадното прекомерно потене, е че терапията miraDry e кратка процедура и не изисква предварителна подготовка. За провеждането й са необходими 60-75 минути и пациентът може да се върне веднага към всекидневните си задължения. 

Всеки, който преживява дискомфорт поради прекомерно изпотяване, изолира се за да скрие проблема, избягва социални контакти и не води активен начин на живот, трябва да има предвид, че проблемът се задълбочава с всеки изминал ден. Трайно решение обаче може да бъде намерено и човек да възвърне своето самочувствие и увереност като потърси съдействие от изпитаната технология miraDry.

miraDry
Снимка: Clinica Liberty

Ноу-хау и професионално обучени специалисти

Clínica Liberty Българияе първият и единствен център, специализиран в лечението на хиперхидроза с технологиите miraDry® и palmaDry®.Eкип от професионалисти е преминал през специализирано обучение и прилага успешно терапията от две години. Ноу-хауто на клиниката е базирано на три основни компонента: висококвалифицирана научна експертиза на лекари, специализирали в областта, иновативни технологии и специално внимание към всеки клиент. Философията и моделът на ефективно функциониране на центъра са предоставени от партньоритe - Clínica Liberty Испания.

В клиниката за първи път у нас се използва апаратът palmaDry, за лечение на свръхизпотяване в областта на дланите и стъпалата. Процедурата е на принципа на йонофореза и е пригодена за провеждане и в домашни условия. Тя е патент на д-р Видер, световнопризнат израелски специалист по хиперхидроза, а уредите се произвеждат в Германия.

Всеки, който страда от прекомерно изпотяване и иска да намери трайно и безопасно решение за този проблем , може да  посети Clinica Liberty (гр.София, Студентски град, ул. “Проф.Кирил Попов”46, етаж 1) и запише час за процедура miraDry на тел. 070010666, или на сайта на клиниката на clinicaliberty.bg

Запишете час за консултация и процедура сега, за да се възползвате от промоционалната цена с включени 10% ОТСТЪПКА и подарък 30 мин. масаж на тяло. Тя е валидна до края на февруари 2019 г.

Запишете час и вземете своята отстъпка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти