Как да се преборим с лъщенето в течение на деня

Платена публикация

Как да се преборим с лъщенето в течение на деня
Снимка: Vichy

Ако имате смесена или мазна кожа със сигурност често се сблъсквате с неприятни последствия като поява на несъвършенства и лъщене.

Дори и сутрин да сте нанесли матиращи продукти и грим, около обяд неизбежно лицето ви лъсва. Ние разбираме това и идваме на помощ в борбата с лъщенето.

Прочетете нашите 3 съвета, за да избегнете прекомерното омазняване и лъщенето на кожата.

1. Почиствайте лицето си сутрин

Важна стъпка в грижата за смесената или мазна кожа е правилното почистване. Всяка сутрин измивайте лицето с нежен почистващ продукт, специално предназначен за типа ви кожа. Не залагайте на груби ексфолианти или лосиони, съдържащи алкохол, тъй като те нарушават естественото pH на кожата и я изсушават.

2. Използвайте серум

Серумите имат много по-висока концентрация на активни съставки и затова действието им е много по-интензивно.

Нанасяйте подходящ за кожата ви серум на почистена кожа, за да проникнат активните съставки в дълбочина, където да се борят с проблемите на кожата ви.

Idealia Life Serum има лека флуидна текстура, която озарява и омекотява кожата, като се бори с признаците на стареене в дълбочина.

Не забравяйте обаче, че никой серум не може напълно да замести дневната и нощна грижа за кожата, затова го комбинирайте със съответните продукти сутрин и вечер.

3. Заложете на матиращ хидратиращ крем

След попиването на серума нанасяйте хидратиращ крем , но с матиращи свойства, за да придадете сияен, но не лъщящ вид на кожата си. Всеки тип кожа има нужда от подходяща хидратация, за да бъде красива и здрава. За смесена до мазна кожа избирайте леки, флуидни текстури, които да не утежняват кожата. Със своята сорбе-гел текстура, Idealia изглаждащ и озаряващ крем-гел ефективно хидратира кожатa като я матира и тонизира.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти