Как да разберем кой е най-добрият пробиотик?

Платена публикация от AboPharma

пробиотици
Снимка: Thinkstock

Всички сме чували за пробиотиците и Лактобацилус Булгарикус, но какво всъщност представляват те? Пробиотиците са живи микроорганизми, които подобряват баланса на стомашно-чревния тракт.

Всички микроорганизми, които имаме в червата, т.нар. „микрофлора“ изпълнява ролята на бариера, която спира болестотворните микроби да проникват в тялото  и да го разболяват

Защо е важно да поддържаме здравословна микрофлора?

Вирусните инфекции, приемът на антибиотици, нередовното и неправилно хранене, както и нездравословният начин на живот водят до нарушаване на баланса в червата ни. Когато това се случи, храносмилателната система не функционира правилно и храната не се усвоява пълноценно.

Всичко това води до липса на енергия и недостиг на хранителни вещества,

Добрите бактерии в тялото подпомагат изхвърлянето на излишните продукти от метаболизма, спомагат за нормалното функциониране на имунната система и намаляват нежеланите ефекти при лечение с антибиотици. Освен това подобряват и усвояването на минералите от организма. Полезните бактерии произвеждат важни за организма ни вещества, като аминокиселини и витамини (В1, В2, В6, В12 и К)

Пробиотиците, предлагани на пазара, са много и е трудно да се ориентираме кой е правилният. Говори се за щамове, милиарди бактерии, пребиотици…Има толкова много информация, че човек може лесно да се изгуби в нея.

Как да разберем кой е най-добрият пробиотик?

Когато избираме пробиотик е много важно да следим за:

→ Щамове – това са различните видове добри бактерии, които искаме да „заживеят“ в организма ни. Изключително важен е подборът на видовете щамове, които присъстват в съответния про- или синбиотик

Наличието на пребиотици – пребиотиците са фибри, които подсилват действието на пробиотиците и им помагат да се размножават в червата

→  Количество бактерии – много важно е и количеството на бактериите, които стигат живи в червата ни, за да могат там да свършат своята полезна работа

ФЛОРА 10 е синбиотик (пробиотик + пребиотик ) от внимателно подбрани 10 милиарда бактерии от 7 различни щама, специално селектирани така, че да поддържат добрия баланс на нормална чревна микрофлора.

флора
Снимка: Марката

Уникалното при Флора 10 е и млечнокиселата бактерия, на растителна основа, което прави Флора особено подходяща за хора с лактозна непоносимост. Флора 10 е с микрокапсули, което гарантира, че пробиотиците стигат живи в червата, където трябва да подобрят средата на флората.

Микрокапсулирането гарантира, че бактериите няма да бъдат унищожени по пътя си към червата, защото именно там е мястото, където те вършат своята работа! А това също е много важно, когато избираме пробиотици. Ако се освобождават по-рано, в стомаха, просто не са полезни с нищо на тялото.

Флора 10 съдържа и пребиотици, които помагат за размножаването на пребиотиците в червата. Пребиотиците са „храната“ на пробиотиците. Казано образно, Флора 10 изпраща храбри бойци на страната на вашия имунитет, заедно с прилежащите им провизии, които гарантират, че те ще се хранят и ще се размножават добре там, където е необходимо.

Кога да приемаме пробиотици? Пробиотици можем да приемаме по всяко време, не само когато имаме някакъв проблем със стомаха.Те работят за подобряване на имунитета и поддържане на нормална чревна микрофлора винаги при приемането им.

Флора 10 допринася за нормализиране на чревната флора:

  • при чревни неразположения или чувство за тежест и подуване
  • за намаляване нежеланите ефекти при антибиотична терапия
  • повлиява благоприятно чревната перисталтика и имунната система
  • Успешната формула за безгрижен живот – Флора 10!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти