Как да разбера дали започва менопаузата?

Платена публикация от Femarelle

Всичко сякаш е както обикновено. Работите, грижите се за децата, радвате се, че вече не са бебета, а ученици и отношенията със съпруга ви са приятни, улегнали и смислени.

Внезапно обаче се появяват горещи вълни или се улавяте, че в 3 през нощта не можете да затворите очи. Изморявате се много по-лесно, а и като че ли избухвате лесно за всякакви служебни дреболии.

Положението с кожата на лицето също едва забележимо се влошава – губи от еластичността и блясъка, бръчиците се задълбочават.

жена на 40
Снимка: iStock

Не ни се иска да се мислим за стари, защото сме едва на 40, но ни е ясно, че енергията на 20-годишното момиче я нямаме. Всички тези признаци – понякога едва доловими, друг път доста силни, са сигнал, че са започнали промени в нивата на хормоните.

А започне ли този процес, това е сигнал за навлизане в перименопауза – периодът преди спиране на менструацията. С други думи, възможно е няколко години преди окончателното спиране на менструацията да започнат първите симптоми за промяна в тялото.

Важно е да следим за тях, защото ще ни помогнат да познаваме и контролираме по-добре здравето и качеството си на живот.

И така, нека обобщим симптомите на перименопаузата:

- топли вълни

- нарушение на съня

- промени в настроението

- проблеми с уринирането и половия живот

- остеопороза

- проблеми с кръвното

- нарушение в редовната менструация (по-къс или по-дълъг цикъл, пропускане на менструация и т.н.)

Първото и най-важно нещо, което да направите, ако забележите и един от тези симптоми, е да посетите гинеколога си. Говорете с него свободно и спокойно за всичко, което ви интересува по тази тема. Той ще направи необходимите изследвания с цел да диагностицира проблема и назначи оптимална терапия. Тя най-често е на растителна основа, предвид добрите резултати, които съвременните природни препарати предлагат.

жена на 40
Снимка: iStock

Редовният прием на продукти като Femarelle Rejuvenate, който съдържа единствен по рода си екстракт ферментирала соя, ленено семе, биотин и В2, гарантира намаляване на неприятните симптоми на перименопаузата и запазване на нормалния ритъм на живот. Ще се почувствате отново като себе си, в по-добро настроение и с повече енергия, а косата и кожата ще бъдат освежени за още по-добро самочувствие.

жена на 40
Снимка: Vedra International

Когато се погрижите за себе си чрез своевременна и адекватна терапия с такъв тип добавки, вие не само ще се почувствате по-добре, но и ще намалите риска от различни заболявания свързани с менопаузата, а именно остеопороза и проблеми със сърцето.

Менопаузата е важен етап от живота ни, но в никакъв случай не толкова страшен, колкото ни се струва в началото. Повече информация за него и полезни съвети за плавен преход през менопаузата ще можете да получите по време на специалната серия от събития Femarelle кафе, които ще бъдат организирани скоро с водещи гинеколози и специалисти в областта на женското здраве.

Запишете се тук, за да получите повече информация за Femarelle cafe >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти